Press "Enter" to skip to content

VALJEVKA NIKA RATKOVIĆ NASTUPALA ZA REPREZENTACIJU SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U AJNDHOVENU

Čast valjevskog vaterpola na Evropskom prvenstvu za dame, koje se trenutno održava u holandskom gradu Ajndhovenu, brani 15-godišnja Nika Ratković. Ona je najmlađi član ženske vaerpolo reprezentacije Srbije i sigurno jedna od najmlađih učesnica na celom prvenstvu. Srbija je osvojila 10. mesto a selektor, Dragana Ivković može da bude više nego zadovoljna sa onim što je prikazala mlada Valjevka koja je igrala u svih 6 utakmica, provodeći prosečno više od desetak minuta u bazenu tokom kojih je tri puta bila strelac.

NIKA RATKOVIC
Nika Ratković sa kapicom VK Valjevo u akciji protiv Rasine na Kupu Srbije za 2008. godište. u januaru 2020. godine u SRC “Petnica”

Talentovana Nika potiče iz sportske porodice jer se zajedno sa bratom i dve sestre okušala u više sportova od malih nogu a najviše uspeha je imala u biciklizmu u kome je bila pionirski prvak države. Put ju je potom odveo u vaterpolo kad je krajem 2019. godine počela da ga ozbiljnije trenira u Valjevu. Kasnije je igrala u Valisu i Bečeju da bi se skrasila u beogradskoj Paliluli odakle je i dobila poziv za reprezentaciju Srbije.

NIKA RATKOVIC1
Ratkovićeva (bela kapica desno) prati akciju svoje saigračice na utakmici Srbije i Izraela na EP-u u Ajndhovenu

Inače, reprezentacija Srbije je igrala u Grupi C prvenstva u Ajndhovenu gde je pobedila Tursku 13-6, Rumuniju 15-4 i Češku takođe 15-4. U osmini finala, ekipa Dragane Ivković je igrala protiv Hrvatske i izgubila 8-11 mada je pred kraj treće deonice vodila 7-4. U mečevima za plasman od 9.-12. mesta , Srpkinje su savladale Nemačku sa 12-11 da bi danas doživele poraz od Izraela 12-13 okončavši tako prvenstvo na 10. mestu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *