Press "Enter" to skip to content

VALjEVKA JANA LUKIĆ, PREDSTAVNICA 14. BEOGRADSKE GIMNAZIJE, APSOLUTNI POBEDNIK 55 SMOTRE RECITATORA SRBIJE

U organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije i Centra za kulturu Valjevo, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Valjeva, u petak i subotu, 18. i 19. maja, u holu Centra za kulturu Valjevo, održana je 55. Smotra recitatora Srbije „Pesniče naroda mog”.

IMG-9ceb9fc394a330989575286e375c0cf8-V
Foto: Centar za kulturu

Odlukom žirija koji su činili: dr Radovan Knežević, profesor dikcije, predsednik, mr Andrijana Videnović, profesorka dikcije, Milorad Damjanović, glumac, Miroslav Trifunović, reditelj i Predrag Momčilović, profesor glume i glume u medijima, za apsolutnog pobednika Smotre proglašena je Jana Lukić koja je predstavljala Četrnaestu beogradsku gimnaziju pesmom Desimira Blagojevića „Druga kantata – Noćna”, a njen pedagog je Milica Živković. Jani je uručena plaketa “Dr Branivoje Đorđević”.

IMG-5c98b9c6209cf0d9f345155635abc020-V
Foto: Centar za kulturu

Ona je ujedno i pobednica kategorije starijeg uzrasta u kojoj je nastupilo 34 takmičara, a među finalistima u ovoj kategoriji našli su se i Valjevci Sofija Nenadović (Valjevska gimnazija) i Vuk Stevanović (MŠ „Živorad Grbić”).

Pobednik u kategoriji mlađeg uzrasta u konkurenciji 35 takmičara je Živojin Milenić iz OŠ „Miloš Crnjanski” Čukarica, dok je u srednjoj kategoriji u kojoj je nastupilo 33 takmičara prvo mesto zauzela Teodora Čanković iz OŠ „Petar Kočić” Inđija. Ove godine ustanovljena je nagrada „Miodrag Mile Gajić” za inovativnost u recitovanju koju dodeljuje Opština Mionica, a koja je dodeljena Teodori Vlahović koja je predstavljala OŠ „Dr Đorđe Jovanović” Novo Miloševo.

IMG-c351c1febc2e9c4fdf02e7d8a1ae94d5-V
Foto: Centar za kulturu

Centar za kulturu Valjevo, ove godine nagradio je troje najuspešnijih pedagoga u protekloj deceniji: prof. dr Vera Vaš (profesorka Valjevske gimnazije), Slavica Đurđević (učiteljica u OŠ „Andra Savčić” Valjevo) i Slobodan Nogavica (profesor u Matematičkoj gimnaziji „Žarko Zrenjanin” u Vrbasu), pedagozi koji su u protekloj deceniji imali po pet republičkih nagrada (jedno od prva tri mesta).

B. M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *