Press "Enter" to skip to content

Valis Vega ubedljiv protiv Taša, nastavak Super lige u februaru 2024

Utakmicama trećeg kola u podgrupama za razigravanje od 1. do 3. i od 4. do 6. mesta u grupama A i B, završen je prvi deo sezone u Super ligi Srbije, a nastavak je zakazan za sredinu februara naredne godine. Valis Vega je ubedljivo savladao beogradski Taš rezultatom 22-10 (7-2, 6-3, 5-2, 4-3). Već u prvoj deonici se videla da je očigledna razlika u kvalitetu u korist vaterpolista Miloša Sakovića pa se najveća nepoznanica za sve koji su došli u SRC”Petnica” odnosila na pitanje gol razlike kojom će ovaj duel biti završen.

BUCALO
Srđan Baucalo u akciji na utakmici između Valisa i Crvene zvezde u SRC Petnica

Valis Vega je ovaj deo prvenstva završio na prvom mestu u podgrupi B za razigravnje od 4. do 6. mesta i u nastavku prvenstva Super lige, predviđenom za sredinu februara naredne godine, takmičiće se za plasman od 7. do 12. mesta zajedno sa Proleterom, Starim Gradom, Vojvodinom, Naisom i Tašom.

Međutim, već u decembru Valjevce očekuje takmičenje u Regionalnoj A1 vaterpolo ligi u Grupi B gde će Valis igrati protiv Vukova, Proletera, Vojvodine i Taša. U prvom delu takmičenja igraće svako sa svakim dva puta kroz 2 turnira tako da bi svaki klub odigrao po 2 utakmice sa svakim suparnikom, na osnovu čega će se formirati tabela. Ovim bi bio završen prvi deo takmičenja u Regionalnoj A1 ligi, nakon čega sledi drugi i zaključni deo (početak u martu 2024.).

Bazen SRC “Petnica”. Sudije: Kiš – Raković Krstonošić. Delegat Stefanović. Isključenja: Valis Vega 8, Taš 10. Peterci Valis Vega 3.

VALIS VEGA: Vlahović 1, Stepanović 2, Petrovski, Obradović 1, Rogač 1, Baucalo 1,Radanović 3, Kasum 3, Krstić 2, Kovačević 3, Nikolov 3, Brkić 2, Tomić, Poznanović. Trener Saković.

TAŠ: Popadić, M.Aleksandrov, Milićević 1, D. Aleksandrov, Janjić 3, Ilić 2, Kesić, Baščarević, Kujović 2, Aleksić, Guld 2, Ivanović, Cerović, Stanivuk. Trener Rađen

Sreten Panteli

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *