Press "Enter" to skip to content

VALIS VEGA SLOMIO OTPOR STAROG GRADA I UPISAO OČEKIVANA TRI BODA

U nastavku prvenstva Super lige Srbije za plasman od 7. do 12. mesta, vaterpolisti Valis Vege su izvojevali važnu pobedu protiv pojačanog Starog Grada u Beogradu 12-10 (2-1, 1-3, 6-3, 3-3). Bio je to težak duel za ekipu Miloša Sakovića jer je Valis još uvek nedovoljno spreman nakon što je dobar deo igračkog kadra tokom pauze bio prehlađen i van trenažnog procesa. Ipak, nakon dosta problema i preokreta, na kraju je kvalitet došao do izražaja i Valjevci su upisali tri nova boda.

АЦА КОВАЧЕВИЋ1
Trostruki strelac Valisa na utakmici protiv Starog Grada, Aleksandar Kovačević postiže gol na utakmici protiv niškog Naisa jesenas u SRC “Petnica”

Valis je dobro otvorio meč u bazenu “25. maj” i golovima Radanovića sa peterca, Rogača i Kovačevića poveo sa 3-1. Usledio je potom pad u igri gostiju što Stari Grad koristi i preko Tonkovića, Nešića i Valjevca Luke Gligorijevića pravi potpuni preokret nakon koga je na semaforu stajalo vođstvo domaćina 3-6. Gosti se bude sredinom treće četvrtine, odbrana postaje čvršća dok Rogač, Krstić i Kovačević uspevaju da Valisu obezbede izjednačenje. Valjevci, međutim, tu ne staju, Radanović i Kasum dižu na 8-6 a u poslednjem minutu ove deonice Gligorijević smanjuje na 8-7 da bi Kasum u samoj završnici povisio na 9-7.

Poslednji kvartal je bio veoma uzbudljiv jer domaćin preko bivšeg igrača Valisa, Nikolova izjednačio na 9-9. Mladi Poznanović je bio na pravom mestu u pravo vreme i ponovo doneo prednost Valisu, Krstić na 2.38 minuta pre kraja omogućuje Valjevcima +2 (11-9) da bi kapiten Kovačević minut i 6 sekundi pre kraja pogodio za 12-9 i pobedu. Beograđani su u poslednjem minutu jedino uspeli da ublaže poraz.

U sledećem kolu Super lige, 2. marta u “Petnicu” dolazi Vojvodina a već sledećeg vikenda četu Miloša Sakovića očekuje drugi kvalifikacioni turnir Grupe “B” Regionalne A1 lige u Beogradu gde će Valis odmeriti snage sa Vukovima, Vojvodinom, Proleterom i Tašom.

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Radović, Prlić. Isključenja: Stari grad 9, Valis 15. Peterci: Stari grad 2, Valis 3.

STARI GRAD: Belfanbajev, Asanović 1, Pantelić, Marković, Tonković 2, Latinović, Arsin, Gligorijević 3, Soldatović 1, Nešić 2, Bolović, Nikolov 2, Sretković, Marjanović. Trener: Mijalkovski.

VALIS: Vlahović, Čabrilo, Dončić, Obradović, Rogač 2, Arsović, Radanović 2, Kasum 2, Krstić 1, Kovačević 3, Baucalo, Jun, Tomić, Poznanović 1. Trener Saković.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *