Press "Enter" to skip to content

VALIS UKROTIO VUKOVE I ZABELEŽIO DRUGU POBEDU U ZRENJANINU

Valis Vega je upisao drugu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru Regionalne A1 lige u Zrenjaninu pošto je savladao Vukove sa Novog Beograda 11-7 (3-2, 3-2, 3-1, 2-2). “Vidre” su se na najbolji način revanširale protivniku za poraz u prvom delu Super lige otvorivši put ka prvom mestu u Grupi “B” drugog po rangu regionalnog vaterpolo takmičenja.

PETROVSKI
Aleksa Petrovski u napadu na jednoj od ranijih utakmica Valisa u Valjevu

Znalo se da će Valjevci biti izuzetno motivisani pred utakmicu sa NBG Vukovima i oni su to od samog starta jasno pokazali. Odličnom igrom u odbrani Valis Vega je zatvorio sve puteve ka golu Matije Vlahovića. U napadu su izabranici Miloša Sakovića bili snalažljivi u situaciji sa igračem više pa je već posle jednog minuta na semaforu stajalo 2-0 za Valjevce posle golova Radanovića i Brkića. Iako je Varkulja smanjio na 2-1, Valis je igrao sigurno, bez puno grešaka držeći jak nivo u odbrani bez srljanja u napadu što je omogućilo Petrovskom da povisi na 3-1 sa igračem više u bazenu.

Usledio je period dobre igre Vukova koji su preko Uroševića smanjili na 3-2 a potom, u drugoj deonici, dva puta uspeli da izjednače, pogocima Đorđevića za 3-3, odnosno Luke Šofranca za 4-4. Valis nije dozvolio preokret odgovorivši boljim plivanjem i brzim kontranapadima koje su Novobeograđani morali da zaustave prekršajima u pet metara. Rogač i Kovačević su bili precizni izvođači kaznenog udarca omogućivši svom timu dva gola prednosti na poluvremenu.

Početak treće deonice je u potpunosti pripao Valisu, Radanović je posle nešto više od minuta igre pogodio za 7-4. Vlahović zaustavlja nekoliko udaraca Novobeograđana a zatim brani peterac Uroševiću da bi Baucalo bio precizan sa igračem više za 8-4 kada se videlo da je Valis na putu ostvarenja druge pobede na turniru u Zrenjaninu. Završnica ovog perioda igre donela je pogodak Uroševića za 8-5 ali se Dimitrije Obradović na 5 sekundi pre kraja treće četvrtine odlično snašao i zatresao mrežu Milana Glušca za 9-5.

Valis Vega je pametnom igrom u poslednjem kvartalu bez problema priveo utakmicu kraju. Krstić je povisio na 10-5, Luka Šofranac je pogodio za 10-6 ali je bilo jasno da je utakmica bila rešena. Kovačević je postigao svoj drugi gol za 11-6 da bi Vukovi u završnici iz jedne kontre uspeli samo da ublaže poraz preko Gaka.

Na kraju, odlična partija Valisa i važna pobeda pred mečeve sa Proleterom i Vojvodinom.

Gradski bazen u Zrenjaninu. Sudije Igor Virijević i Bogdan Beljin. Prekršaji Valis Vega 9, Vukovi 12. Peterci Valis Vega 2(2), Vukovo 1(0).

VALIS VEGA: Vlahović, P.Mitrović, Petrovski 1, Obradović 2, Rogač 1, Baucalo 1, Radanović 2, Kasum, Krstić 1, Kovačević 2, Nikolov, Brkić 1, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.

NBG VUKOVI: Glušac, Janošević, Vitorović, Mušikić, L.Šofranac 2, Varkulja 1, Tonković, Dragović, Đorđević 1, Urošević 2, Andrin, Gak 1, Šuša. Trener Aleksandar Radosavljević.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *