Press "Enter" to skip to content

VALIS U IZMENJENOM SASTAVU OČEKUJE NASTAVAK PRVENSTVA

Vaterpolisti Valisa se intenzivno pripremaju za nastavak prvenstva u Super ligi Srbije i Regionalnoj A1 ligi pod komandom šefa stručnog štaba Miloša Sakovića. Valjevce očekuju velika iskušenja jer je njihov cilj da osvoje petu poziciju u Super ligi i da pokušaju da se plasiraju u Premijer ligu što neće biti nimalo lako. Sastav Valisa je pretrpeo značajne kadrovske promene u pauzi prvenstva pošto su klub napustili Nikola Nikolov, Nikola Brkić, Đorđe Stanić, Petar Mitrović i Aleksa Petrovski. Nikolov je otišao u Stari grad, Brkić u Primorac iz Kotora a Mitrović u Nais. Nova imena su Danilo Čabrilo (Proleter), Veljko Dončić i Zoran Poznanović (Radnički Kragujevac).

VAL-MED5
Igrač Valisa Dimitrije Obradović (sa loptom) na jednoj od ranijih utakmica u SRC “Petnica”0

Valis je imao u planu da tokom pauze napravi turneju po Mađarskoj ali je ta opcija otpala zbog ne baš sjajne finansijske situacije tako da je održan sparing protiv Taša. Prvenstvo u Super ligi se nastavlja 17. februara utakmicom protiv Proletera u Zrenjaninu a 23. februara na redu je druga kvalifikaciona runda Grupe B Regionalne A1 lige koja će se održati u Beogradu gde će Valjevci ponovo odmeriti snage protiv domaćin Vukova sa Novog Beograda, Vojvodine, Taša i Proletera.

U martu i aprilu će biti odigrane preostale utakmice u Super ligi i to 2. marta protiv Vojvodine u Valjevu, 16. marta u Petnicu dolazi Proleter, 23. marta gost Valisa biće Stari grad, 30. marta četa Miloša Sakovića gostuje u Novom Sadu a 13. aprila valjevski superligaš igra u Zrenjaninu.

Rasplet u Regionalnoj A1 ligi će biti poznat posle ukrštanja Valisove grupe sa ekipama iz Grupe A u kojoj se takmiče Budva, Kataro, Primorac, Slovenija, KPK Korčula, Zadar 1952, Split i Medveščak.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *