Press "Enter" to skip to content

Valis šampion!

VK Valis nastavlja da piše nove stranice i poglavlja sportske istorije grada Valjeva. Ovoga puta glavni “pisci” i akteri su mladi “Valisovci” U-19 i mlađi, koji su postali prvaci države. Valjevske “vidre” su minulog vikenda, u Petnici, u finalnom okršaju juniorskog prvenstva Srbije, savladali ekipu “Banjica – Partizan”, rezultatom 12:11. Vaterpolisti “Valisa” 2003. godišta i mlađi zasluženo su postali najbolja ekipa u državi, a Valjevo je dobilo svog šampiona. Ova titula u kategoriji ispod 19 godina svakako je kruna na kraju jedne naporne, ali uspešne sezone za juniore. Svakako je i dokaz da VK Valis predano i na visokom nivou radi sa svim kategorijama, uprkos problema sa nedostatkom odgovarajućeg budžeta i infrastrukture.

VK-Valis-U-19-10-1024x576-1
VK Valis U-19 šampion države / Foto: VK Valis

Do finala sa timom sa Banjice, “Valis” je potopio vaterpoliste Crvene Zvezde (19:10), Vojvodine (14:7) i Beograda (20:4). Odlučujuće “šampionsko” odmeravanje snaga protiv Partizana bilo je neizvesno do samog kraja. Obe ekipe su se žestoko borile, o čemu možda najbolje govori i statistika da je u redovima Valisa zabeleženo 13 isključenja naspram 16 koliko je imao Partizan, te da je u petrcima Valis šutirao 2 (2), Banjica Partizan 1:1. Ipak, hrabro srce mladih valjevskih “vidri”, uz jaku podršku oko 300 domaćih navijača na tribinama, bili su više nego dovoljni da se u Petnica “rodi” valjevski šampion Srbije.

Najefikasniji na utakmici i u timu Valisa bio je reprezentativac Srbije i osvajač zlata na juniorskom Evropskom prvenstvu, kapiten “vidri” Aleksandar Kovačević sa 5 postignutih golova. Po 2 pogotka za Valis dali su Srđan Buacalo, Bogdan Gavrilović i StefanArsenović, dok je Matija Gavrilović jednom zatresao mrežu protivničkog gola. U redovima tima Banjica-Partizan najviše golova postigao je Janošević – 4, potom Mušikić 3, dok su po 1 dali Dimitrijević, Krstić, Radulović i Jauković.

VK-Valis-U-19-4-1 VK-Valis-U-19-6-1 VK-Valis-U-19-7Iz uprave kluba ističu da ovaj šampionskim rezultat ne predstavlja iznenađenje, jer su mladi vaterpolisti Valisa važili za favorite, imajući u vidu da većina igra sa seniorskom ekipom u Super ligi i da imaju zavidno iskustvo. Da je reč o odličnim igračima i budućim velikim nadama, govori podatak da su osmorica njih već otputovala na pripreme juniorske selekcije Srbije za Evropsko i Svetsko prvenstvo, i za Mediteranske igre.

Imena mladih “vidri”, naših šampiona, koja su ispisana na novim stranicama istorije valjevskog i srpskog vaterpola, i sportske istorije našeg grada su: Aleksandar Kovačević, Miloš Nešić, Strahinja Simić, Stefan Milinović, Stefan Arsenović, Bogdan Gavrilović, Boris Ičagić, Stefan Vujić, Srđan Baucalo, Matija Gavrilović, Luka Ikasović, Vuk Anđelić, Marko Dovečer, Luka Simenunović, Danilo Đurišić, Andrej Stoilković, Nemanja Milošević, Strahnja Milinković i Bogdan Gavrilović. Ta deca treba da budu pravi primer i istinski uzor svojim vršnjacima i novim generacijama. Čestitamo im od sveg srca, a naravno sve pohvale i čestitke upućujemo i trenerima Miloš Sakoviću i Dragan Miloševiću, kao i upravi kluba.

VK-Valis-U-19
Foto: VK Valis

Povodom šampionskog uspeha Valisovog vaterpolo tima U-19, čestitke igračima i stručnom štabu uputio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rekavši da je Grad Valjevo ponosan na VK Valis i postignute rezultate, naročito na osvajanje titule pravaka države u jakoj konkurenciji budućih vaterpolo šampiona Srbije. Čestitke na adresu VK Valis svakodnevno i dalje stižu sa svih strana, od poznatih srpskih sportista, estradnih umetnika i medijskih poslenika. Čestitke VK Valisu na osvajanju vaterpolo “trona” države u juniorskoj kategoriji među prvima su javno, putem video snimaka, uputili srspki proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, novinarka, voditeljka i srspka spisateljica Vesna Dedić, pevači Željko Vasić i Branislav Mojičević, kapiten reprezentacije Srbije u futsal-u Marko Perić, pevač Lexington benda Bojan Vasković, glumac Branislav Tomašević i drugi.

Valis
Foto: VK Valis

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *