Press "Enter" to skip to content

VALIS NIJE USPEO DA SAČUVA PREDNOST IZ PRVOG MEČA BARAŽA, SOLARIS OSTAJE U REGIONALNOJ PREMIJER LIGI

U revanš utakmici razigravanja za mesto u Premijer ligi, vaterpolisti Solarisa su u Šibeniku pobedili Valis rezultatom 12-8 (3-1, 2-3, 3-0, 4-4) i tako obezbedili opstanak u regionalnom elitnom takmičenju pošto su u Valjevu izgubili sa tri gola razlike.

VAL-SOL1-1

Zaslužena pobeda Hrvata ali “Vidre” tek sada treba da žale za, reklo bi se, olako propuštenom prednošću od pet golova u prvom duelu u “Petnici”. Kao i na utakmici u Valjevu tako je i meč u šibenskom bazenu “Crnica” obilovao uzbuđenjima u sjajnoj atmosferi pred 500 pristalica Solarisa. Domaćin je vodio tokom cele utakmice a do odlučujuće prednosti je stigao u trećoj četvrtini i početkom četvrte kada je na semaforu stajalo 9-4, odnosno 10-5 za Šibenčane.

Naravno, poznat kao tim koji se nikad ne predaje, Valis je na dva minuta pre kraja utakmice uspeo da golovima Radanovića i Arsenovića smanji na 11-8 probudivši nadu u uspeh. Nju je ugasio Toni Šparada koji je iskoristio čoveka više u bazenu pogodivši za 12-8 na minut i 52 sekunde pre kraja. U grozničavoj završnici je Valis dva puta pokušao da savlada Marina Šparadu ali je oba puta neuspešan bio Baucalo i to je bio početak slavlja domaćih navijača.

Pored činjenice da je Solaris sve vreme vodio, jedan od glavnih razloga poraza ekipe Miloša Sakovića je izuzetno slaba realizacija igrača više. Valjevci su podbacili u tom elementu jer su samo 2 puta pogodili mrežu domaćina u 14 situacija sa igračem više. Sa druge strane, Solaris je bio tačno na 50% uspešnosti pošto je postigao 6 golova iz 12 napada sa brojčanom prednošću u bazenu što je na kraju ispalo odlučujuće.

Valis je porazom od Solarisa po drugi put poklekao pred vratima Premijer lige. Prošle godine je Šabac bio taj koji je onemogućio “Vidre” da uđu u elitu pobedama u Valjevu (12-11) i Šapcu (16-13). Bilo kako bilo, treba odati priznanje na odličnim rezultatima Valisa tokom ovogodišnjeg učešća u Regionalnoj ligi i poželeti svima u klubu da nastave ambiciozno pa ni plasman u Premijer ligu jednog dana neće biti nedostižan.

Bazen “Crnica” u Šibeniku. Gledalaca 500. Sudije Stanko Ivanovski i Siniša Matijašević (Crna gora). Prekršaji Solaris 14, Valis 13. Peterci Solaris 1(1), Valis 0(0).

SOLARIS: Marin Šparada, Jakovčević, Erak 1, Rak, Čondić Kadmenović 1, Butić 2, Kreković 1, Radan, Penava 2, Sirovec 1, Burburan 3, Toni Šparada 1, Štrkalj, Brajković. Trener Denis Seferović.

VALIS: Popadić, Šofranac 1, Pošmuga, Bursać, Arsenović 1, Obradović, Radanović 4, Baucalo 1, Bogdan Gavrilović, Kovačević, Nikolov 1, Matija Gavrilović, Virijević, Milinković. Trener Miloš Saković.

Na fotografiji je igrač Solarisa Karlo Kreković u pokušaju da uputi udarac na gol Valisa pored Arsenovića i Obradovića.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *