Press "Enter" to skip to content

UPRAVNI ODBOR METALCA SMENIO SAŠU MILIĆEVIĆA, MIHAILO POČEK NOVI TRENER

Posle utakmice protiv Vršca u 5. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije i poraza 85-91, upravni odbor košarkaškog kluba Metalac je odlučio da Saša Milićević više nije prvi trener valjevskog prvoligaša. Umesto njega Metalac će voditi Mihailo Poček (63), nekadašnji poznati plejmejker i trener u nekoliko navrata. Poslednji put je Poček bio šef stručnog štaba u sezonama 2016-17, 17-18 i 18-19. Takođe za jednog od njegovog pomoćnika pored postojećeg Vladimira Panića koji ostaje, imenovan je Filip Nedić, mladi valjevski trener koji je radio u klubovima Studentu 014 i Radničkom. Za skauting će biti zadužen bivši igrač Metalca Igor Đuković.

POČEK
Mihailo Poček, novi šef stručnog štaba KK Metalac

Ostvarilo se ono što se očekivalo jer je Milićević nije bio po volji čelnika kluba mada treba biti iskren i reći da je mladi trener sasvim korektno vodio utakmice protiv Mladosti i Spartaka. Vreme će pokazati da li će ova promena biti plodotvorna ali ako su porazi u Leskovcu, Novom Sadu i Vršcu merilo njegovog rada onda treba reći da su i iskusniji treneri znali da u serijama gube na strani. Pored toga, Metalac su uoči samog starta lige napustili Vuksanović i Munižaba pa je Milićević morao da se izbori sa skraćenim rosterom i on je to uspešno radio imajući u vidu trenutnu situaciju.

Saša Milićević je bio nekoliko godina u stručnom štabu Metalca, prvo kao jedan od od pomoćnika a kada je Branislav Ratkovica podneo ostavku u prošloj sezoni, on je bio prvi trener do kraja regularne sezone i u Super ligi. Pred sezonu 2023-24, Milićević je trebalo da bude prvi pomoćnik Ratkovici ali je raspad ekipe i novi odlazak beogradskog trenera “pomogao” Saši Milićeviću da opet preuzme prvi tim i da počne sezonu 2023-24, međutim danas je smenjen i više nema nijednu funkciju u klubu.

Sve u svemu, Mihailo Poček je preuzeo Metalac a njegov novi debi na klupi biće protiv Sloge na uvek vrućem terenu u Kraljevu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *