Press "Enter" to skip to content

Ugostiteljski objekti će raditi do ponoći!

Ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je danas doneta odluka o dodatnom popuštanju epidemioloških mera.

Kisić Tepavčević je nakon sednice Kriznog štaba objasnila da će u skladu sa tim ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta mera stupa na snagu od sutra. Ministarka je saopštila da nisu donete odluke o proslavama matura, ali da bi se proslave tog tipa mogle očekivati ukoliko se održavaju u školama i u kontrolisanim uslovima.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić ocenila je da je današnja odluka Kriznog štaba da se dozvoli rad ugostiteljskim objektima napolju i unutra do ponoći još jedan bitan korak ka normalizaciji funkcionisanja ugostiteljsko-turističkog sektora.

Matić je apelovala pre svega na mlade ljude, kojima će najviše značiti produžavanje radnog vremena u ugostiteljstvu, da se vakcinišu u što većem broju, jer je imunizacija ključna da bi se zadao konačan udarac pandemiji.

Ona je dodala da će u okviru ublažavanja epidemioloških mera biti povećan dozvoljeni broj posetilaca kongresima na 200 ljudi. Prema njenoj oceni, ovo je od velikog značaja za dalji oporavak kongresnog turizma, koji je najelitniji i veoma unosan segment turističkog sektora.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *