Press "Enter" to skip to content

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom iz Valjeva podelilo paketiće na Svetog Savu

Za samo nešto više od godinu dana rada, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Valjevo pokazalo je da se uz mnogo ljubavi i entuzijazma može značajno poboljšati kvalitet života porodica iz osetljivih grupa. Brojne akcije lakše je realizovati uz podršku zajednice, a kompanija Mozzart donirala je ovoj humanitarnoj organizaciji paketiće koji su deci uručeni na Svetog Savu.

Udruženje trenutno okuplja 38 porodica, ali se taj broj konstantno povećava, jer je mnogima potrebna pomoć u odgajanju dece sa autizmom.

“Paketiće ne delimo samo za praznike, nego i za međunarodne dane osoba ometenih u razvoju i razne druge događaje. Zahvaljujući kompaniji Mozzart, dobili smo priliku da usrećimo decu i na Svetog Savu” – kaže Gabrijela Šipoš, predsednik Udruženja.

Majka dvoje mališana sa autizmom dobro zna koliko je ljubavi i pažnje potrebno ne samo deci, nego i roditeljima.

“Trudimo se da pomognemo na razne načine, ne samo kroz donacije. Organizujemo niz akcija, obezbedili smo pomoć logopeda, defektologa, pravnika, psihološku podršku… Radimo i na jednom velikom projektu, izgradnji odmarališta za decu ometenu u razvoju i njihove roditelje” – ističe Gabrijela Šipoš.

Regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću je kroz niz društveno odgovornih akcija širio praznični duh prethodnih nedelja, a paketiće su dobila i deca iz Zvečanske, deca zaposlenih na Institutu za neonatologiju u Beogradu, odnosno mališani iz sela pored Kuršumlije.

“Već nedeljama pomažemo brojnim udruženjima i organizacijama da pokloni stignu do što više mališana širom Srbije. Atmosfera darivanja u Mozzartu traje tokom cele godine, a u periodu praznika se posebno trudimo da pomognemo onima kojima je to potrebno. Tako smo u ovoj velikoj akciji podelili više od 1.000 paketića za najmlađe u mnogim gradovima, a zadovoljstvo nam je što smo izmamili osmehe i deci u Valjevu i ulepšali im veliki praznik, Dan Svetog Save”– poručuje Jelena Zrnzević, menadžer za donacije i sponzorstva u kompaniji Mozzart.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *