Press "Enter" to skip to content

UDRUŽENJE VALJEVSKIH SPORTISTA URUČILO PRIZNANJA ZLATNIM VATERPOLISTIMA ALEKSANDRU KOVAČEVIĆU I PETRU STANIĆU

Večeras je u svečanoj sali Valjevske Gimnazije, u organizaciji Udruženja valjevskih sportista, upriličena mala svečanost povodom osvajanja zlatne medalje juniorske reprezentacije Srbije u vaterpolu na EP u Crnoj Gori u kojoj su igrali Valjevci, Aleksandar Kovačević i Petar Stanić kao i još dva igrača Valisa, bivši Bogdan Gavrilović i sadašnji Srđan Baucalo. Tom prilikom je predstavnik firme “Ingrap Omni” i bivši vaterpolista Aleksandar Njegovan uručio priznanja i poklone Kovačeviću i Staniću ne samo za evropsko zlato u Podgorici već i za prvo mesto na Mediteranskim igrama u Alžiru i za srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

ZLATNI6

Svečanost je uz fotografsku prezentaciju najvažnijih momenata sa Prvenstva u Podgorici, otvorio predsednik Udruženja valjevskih sportista Vojislav Andrić istakavši da se prvi put u istoriji valjevskog sporta desilo da toliko evropskih zlatnih medalja dođe u Valjevo kao dokaz ogromne ekspanzije valjevskog vaterpola i velikih uspeha VK Valis.

Potom je Tomislav Jovančić, nekadašnji košarkaš Metalca i Studenta i jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških sudija, napomenuo da je učestvovao u osnivanju VK Valis pre skoro tridesetak godina u vreme kada je bio rukovodilac Javne ustanove Valis iz Valjeva. Jovančić je takođe dodao da veliki uspesi valjevskih vaterpolista nameću kao obavezu da se izgradi zatvoreni olimpijski bazen.

Nakon toga se predsednik organizacionog komiteta Memorijala Nikole Jevremovića “Gužve”, Vojislav Andrić zahvalio svim sponzorima jubilarnog 10. Memorijala. Povodom toga su on i Jovan Jevremović, sin Nikole Jevremovića, dodelili plakete i zahvalnice valjevskim firmama koje su omogućile održavanje turnira, “Ingrap Omniju”, “Metalopreradi”, “Valjevskoj pivari”, “Poliklinici Intermedik”, “Odri Printu” i “Tiku”.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *