Press "Enter" to skip to content

UDRUŽENJE VALJEVSKIH SPORTISTA URUČILO PRIZNANJA VLADIMIRU ĐOKIĆU I ALEKSANDRU SEVIĆU POVODOM USPEHA SA OMLADINSKOM REPREZENTACIJOM SRBIJE NA EP-u U IZMIRU

Večeras je u bašti valjevskog restorana “Taverna” upriličena mala svečanost povodom osvajanja bronzane medalje reprezentacije Srbije do 18 godina na EP u Izmiru. Tom prilikom je predsednik Udruženja sportista Valjeva, dr Vojislav Andrić uručio priznanja i poklone Vladimiru Đokiću i Aleksandru Seviću, selektoru odnosno kondicionom treneru bronzanih momaka za uspeh u Turskoj.

Svečanost je otvorio dr Vojislav Andrić uvodnim izlaganjem u vezi doprinosa valjevskog trenerskog dvojca osvajanju bronzane medalje juniorske reprezentacije Srbije u Izmiru uz prigodnu prezentaciju začinjenu fotografijama i biografskim podacima Vladimira Đokića iz njegovih igračkih dana pa sve do početka i razvoja uspešne trenerske karijere bivšeg igrača Studenta, Metalca, Spartaka, Partizana, Crvene zvezde, Egera, Balkana i člana reprezentacije SR Jugoslavije.

Nakon toga je Tomislav Jovančić, bivši igrač Metalca i Studenta a potom jedan od najboljih košarkaških sudija bivše Jugoslavije koji je delio pravdu na mnogim međunarodnim utakmicama i takmičenjima pod okriljem FIBA-e, dao interesantan prikaz o karijeri Đokića i Sevića. Jovančić je rekao da je druga evropska reprezentativna medalja Vladimira Đokića pored one najsjajnije osvojene na EP-u do 20 godina u Linjanu 2015. godine došla 50 godina posle početka pohoda KK Metalac na Prvu ligu, vraćanja imena FK Budućnost posle 12 godina igranja kao FK Metalac, uspeha BK Metalac i osnivanja KK Student. On je dodao da je Đokić stigavši u Metalac iz Studenta učestvovao u ulasku istog u Prvu saveznu ligu 1993. godine, zatim je otišao u Spartak obeleživši najslavnije trenutke u istoriji subotičke košarke uz igranje u finalu državnog kupa a onda obukao crno-beli dres Partizana sa kojim je kao prvi Valjevac igrao Evroligu i učestvovao na Fajnal foru 1998. godine u Barseloni. Jedan je od retkih igrača koji je igrao za oba najjača beogradska kluba da bi se na kraju karijere ponovo vratio u Metalac i svojim iskustvom doprineo njegovom ulasku u Košarkašku ligu Srbije 2008. godine.

Po rečima Jovančića Đokić je kao trener izgradio svoj stil radeći u mnogim klubovima ali mu je trenerski vrhunac bilo vođenje Metalca u ABA ligi tokom dve sezone sa kojim je nakon prve osvojio šesto mesto i obezbedio Valjevcima učešće u Evrokupu koje se nije realizovalo zbog tadašnje loše finansijske situacije u klubu. Put ga je potom odveo u Vršac sa kojim osvaja prvo mesto u KLS 2016/17 a onda na kvalifikacijama obezbeđuje nasledniku Hemofarma ulazak u ABA2 ligu. Radio je zatim u Dinamiku, Metalcu i ponovo u Vršcu. Kao selektor reprezentacije Srbije do 20 godina je osvojio evropsko zlato u Italiji 2015. godine.

Jovančić je istakao da je Aleksandar Sević bio kondicioni trenera Metalca pod komandom poznatog stručnjaka Vlade Đurovića 2008. godine, radio je individualno sa Milošem Teodosićem dokazavši svoje kvalitete na polju fizičke pripreme.

Đokić se biranim rečima zahvalio na priznanju rekavši da je bronza veliki uspeh i da u Izmiru nije bilo lako jer danas svi igraju košarku. Potvrdio je da bi mu bilo drago da nastavi saradnju sa Sevićem u reprezentaciji i iduće godine dok je njegov saradnik bio kratak dodavši da je možda vreme za penziju nakon što se zahvalio na priznanju.

Svečanosti su prisustvovali prijatelji i članovi porodice trenerskog dvojca, sportski radnici i predstavnici valjevskih medija.

© Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *