Press "Enter" to skip to content

UBEDLJIVA POBEDA METALCA U STAROJ PAZOVI

Košarkaši Metalca su se oporavili od šokantnog poraza prošlog vikenda protiv Dinamika u Valjevu i u 8. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije bez problema su u Staroj Pazovi savladali Dunav iz Starih Banovaca ubedljivim rezultatom 98-69 (27-16, 25-13, 24-15, 22-25).

METALAC-SIMANIC

Ekipa Dunava, koja je prošlih sezona znala i te kako da bude neugodna za Valjevce na svom terenu Pazovi, ovoga puta bila je slab protivnik. Raskinuvši saradnju sa Partizanom, opterećen kadrovskim problemima, domaći sastav nije mogao da očekuje ništa drugo osim poraza. Ekipa Branislava Ratkovice je bila izrazito superiornija potvrdivši ulogu favorita.

Najefikasniji u Metalcu bio je Gavrilović sa 17 poena, 5 skokova i 2 asistencije, Mening je postigao 15 poena i dao 4 asistencije, Durmo je dodao 14 poena, Simanić 13 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Dafi je upisao 13 poena i 7 asistencija, Luković 11 poena i 9 skokova itd.

Kod Dunava su se istakli Radovanović sa 21 poenom i Kovačević koji je postigao 16 poena.

Zbog teže povrede Altina Islamovića i predviđenog dužeg odsustvovanja sa terena, Metalac je angažovao Branislava Vujadinovića (25 godina, 196 cm) koji je debitovao protiv Dunava. Pre dolaska u Valjevo, on je branio boje Krke iz Novog Mesta.

U idućem kolu Metalac dočekuje OKK Beograd.

Na fotografiji je Stefan Simanić.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *