Press "Enter" to skip to content

U VALJEVU ODRŽAN FUDBALSKI SENJAK KUP 2022

Na stadionu “Senjak” je u subotu i nedelju vrilo kao u košnici. Razlog je fudbalski turnir Senjak Kup 2022 na kome je učešće uzelo 68 ekipa sastavljenih od dečaka i devojčica rođenih 2010., 2011., 2012., 2013., 2014. i 2015. godine. Turnir je obilovao uzbuđenjima, napetim završnicama, penal serijama, kvalitetnim potezima talentovanih klinaca, dečjim emocijama kao i izlivima radosti ali i besa roditelja. Senjak Kup je ponovo pokazao da ima izuzetno talentovane dece koja žive za fudbal a zašto mali broj stiže do najvećih visina, pitanje je za trenere i klubove u celoj Srbiji.

Škola fudbala Senjak se okitila sa dva trofeja i to u kategoriji desetogodišnjaka nakon pobede protiv komšijskog Radničkog od 2-1 u finalu i u kategoriji dečaka rođenih 2011. godine posle pobede nad lozničkim Respektom od 2-0 nakon izvođenja penala. Treće mesto za 2012. godište je zauzela ekipa beogradskih Lavova koja je posle izvođenja jedanaesteraca bila bolja od Reala iz Lazarevca 3-2. Dobrim potezima u ovom godištu se istakao Stefan Radovanović iz Senjaka a najbolji golman je Strahinja Dostanić iz Radničkog. Treću poziciju u kategoriji 2011. godišta osvojio je Radnički koji je savladao lazarevački Real sa 1-0. U ovom uzrastu su se istakli Lazar Ranković iz Senjaka i golman Respekta, Dimitrije Polić.

U najstarijoj kategoriji (2010) je trijumfovala Akademija Rađ iz Krupnja koja je nakon izvođenja penala bila bolja od Bačke iz Đurđeva rezultatom 3-1 dok je u duelu za treće mesto GSP Polet bio bolji od Lavova 1-0. Najbolji igrač u ovom uzrastu bio je Veljko Trivunović iz Bačke a među čuvarima mreže najbolji je bio Jovan Jovičić iz pobedničke ekipe.

U uzrastu osmogodišnjaka pobednik je zrenjaninski Proleter koji je u finalu savladao beogradsku školu Rabona 1-0 dok je Tika Taka iz Šapca bila treća posle trijumfa nad Radničkim 2-0. Golman Proletera Miljan Sudžuković je bio najzapaženiji među čuvarima mreže u u ovoj kategoriji a za najboljeg igrača je izabran Andrija Marković iz Rabone.

Puno uzbuđenja bilo je i u duelima dečaka 2013. godišta. Šabački Feniks je u finalu bio bolji od valjevskog Tešnjara posle penal serije ukupnim rezultatom 3-2 dok je u meču za treće mesto Real iz Lazarevca savladao Tika Taku sa ubedljivih 3-0. Najbolji igrač bio je Jovan Antić iz drugoplasirane ekipe a od golmana najzapaženiji bio je Nikola Totišić iz Feniksa.

Najzad, u konkurenciji najmlađih fudbalera škola fudbala Novante iz Beograda je u finalu posle preokreta pobedila Crvenu zvezdu sa 3:2, a treće mesto je nakon pobede nad Senjakom rezultatom 2:1 zauzela šabačka Tika Tika. Za najboljeg igrača u ovom godištu proglašen je Alek Marinković, iz pobedničke ekipe, dok je najbolji golman čuvar mreže Crvene zvezde Uroš Vručinić.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *