Press "Enter" to skip to content

U SREDU POČINJE POZORIŠNI FESTIVAL „ABRO FEST“!

“Abro fest” se održava po 18. put, tradicionalno krajem septembra. U okviru programa videćete četiri predstave, dve premijere valjevskog pozorišta i dve gostujuće predstave, kao nastavak dugogodišnje saradnje sa beogradskom i novosadskom pozorišnom akademijom.

18 ABRO

Kao i uvek, „Abro fest“ priprema Gradsko pozorište “Abrašević” u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Ministarstva kulture Republike Srbije. Predstave se igraju na sceni Centra za kulturu sa početkom u 20 h.

Na početku festivala u sredu, 20. septembra publiku očekuje premijera Gradskog pozorišta „Abrašević“.  Radi se o komediji „Rat na trećem spratu“  po motivima dela Pavela Kohouta  i Borislava Pekića. Dva dana kasnije, u petak, 22. septembra nastavlja se plodotvorna saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Apsolventska glumačka klasa odigraće Šekspirovu najigraniju komediju „San letnje noći. U utorak, 26. septembra biće upriličena još jedna premijera našeg Gradskog pozorišta – „O zločinu i kazni“,  radjena po motivima remek dela F. M. Dostojevskog.  Ovogodišnji valjevski teatarski festival završava se u četvrtak, 28. septembra predstvom  „Murlin Murlo“ Nikolaja Koljade, u izvodjenju studenata završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljenih u teatru „Promena“.

ABRO FEST NAJAVA - fejs

Prodaja karata počinje u utorak, 19. septembra.

Radno vreme biletarnice : od 9 do 11 sati prepodne i od 17 do 20 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *