Press "Enter" to skip to content

U prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano prvenstvo Srbije u plesu

U subotu je u prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano prvenstvo Srbije u sportskom plesu „Mionica open 24“ gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. Posle kvalifikacionog dela, dobijeni su šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine, a to su Nikola Popović i Andrea Savanović iz plesnog kluba „Aurora“ iz Beograda.

Деца, учесници

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom izjavio da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

Бобан Јанковић, председник општине Мионица

– Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan – rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Државно првенство у плесу

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP“.

Плес, деца (учесници)

– U ime organizatora želim da se zahvalim svim učesnicima koji su priredili veče za pamćenje, opštini Mionica i predsedniku Bobanu Jankoviću koji prepoznaje vrednosti značajne za svoj grad i okruženje. Iz razloga da budemo bolji večeras smo uradili dve stvari. Predstavili smo ples kako treba da izgleda u okvirima školskog sporta i doveli ruski plesni par sa svetskom reputacijom, da u revijalnom delu demonstrira svu lepotu.

Победници

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *