Press "Enter" to skip to content

U Mionici održana Svetosavska akademija, nagrađeno najbolji učenici

U čast Svetom Savi, u Kulturnom centru Mionice upriličena je svečana akademija i nagrađeni najbolji učenici. Nakon Himne Svetom Savi u izvođenju gradskog hora „Abrašević“ iz Valjeva, prisutnima se obratio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

1674828459514

– Večeras smo se okupili kako bismo odali veliku počast i zahvalnost našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Sledeći put Svetog Save da je obrazovanje suštinska snaga naroda, mi smo u prethodnom periodu uložili skoro 400 miliona dinara u rekonstrukciju škola. Potpuno smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, Rajkoviću, Dučiću. Modernizovali kuhinju u vrtiću. Prvaci imaju besplatne udžbenike, a sva mionička deca preko Centra za obrazovanje i razvoj imaju besplatne časove glume, jezika, programiranja, gimnastike i dr. i još mnogo toga. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Samo u ovom momentu realizujemo šest velikih projekata. Gradimo Kuću Kolubarske bitke, renoviramo park, pokrenuli smo brojne infrastrukturne projekte. Čeka nas još mnogo toga da uradimo, ali prati nas čelična želja i volja da našu opštinu učinimo najboljim mestom za život. Širom naše Srbije, večeras i sutra će odjeknuti Himna Svetom Savi koja će nas podsetiti na jedinstvo srpskoga roda – rekao je Janković.

1674828459509

Nagrade su uručene učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju u 2022. godini iz srpskog jezika i književnosti, biologije, smotre recitatora. Ivana Vukčević i Anđela Jeremić iz Mionice, učenice prve godine Valjevske gimnazije koje su se plasirale na republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Lara Tomić iz Mionice, učenica prve godine Valjevske gimnazije i Magdalena Nikolić iz Mionice, učenica prve godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz biologije, a Maša Mitrović, učenica petog razreda OŠ „Milan Rakić“ u Mionici, dobila je Svetosavsku nagradu za republičku smotru recitatora „Pesniče naroda mog“ u 2022.

Nagrade je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je čestitao svim učenicima na postignutom uspehu.

– Vi ste budućnost Mionice i Srbije. Večeras slavimo vaše uspehe. Mionica je ponosna na svoje đake-dodao je Janković.

U kulturnom programu posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi učestovali su glumac Ljubomir Popović, Branko Antonić. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *