Press "Enter" to skip to content

U METALCU 2015 LJUTI NA SUDIJE POSLE PORAZA OD BEOGRADSKOG RADNIČKOG

Rukometašice Metalca 2015 su u 5. kolu Super “B” lige Srbije pretrpele četvrti prvenstveni poraz na gostovanju u Beogradu gde je domaći Radnički slavio 24-22 (12-9). Posle velike borbe domaćin je pobedio ali su u valjevskom “superligašu” izuzetno nezadovoljni arbitražom sudijskog para Rakićević-Joksović iz Novog Sada.

MET-SREM15
Saradnja Despotovićeve i Mijailovićeve na utakmici protiv Srema u 2. kolu Super “B” lige Srbije

Odlično je igrao sastav Dušana Novokmeta na parketu Hale “Ranko Žeravica” protiv favorizovanog protivnika slavnog imena. U prvih 30 minuta Valjevke su, u najmanju ruku, bile ravnopravan protivnik do završnice kad je Radnički, predvođen kapitenom Mašom Živković, ostvario najveću prednost na utakmici 11-7.

Valjevke su zaigrale veoma dobro u nastavku. Domaći tim nije imao rešenja za nepogrešivu Jelicu Mijailović kojoj su u uvodnim minutima asistirali Mosurovićeva i Despotovićeva. Metalac 2015 je u 44. minutu izjednačio na 16-16 golom Mijailovićeve a ista igračica je u 49. minutu dovela gošće u vođstvo 17-18. Tada su, po rečima trenera Metalca Dušana Novokmeta, sudije bezobrazno pokrali njegov tim jer su prvo Obrenovićevoj a potom Mosurovićevoj dosudili neshvatljivih 2 minuta isključenja kada su se i malobrojni gledaoci u hali smejali takvim odlukama. Nastala je rezultatska klackalica do 52. minuta kada je na semaforu stajalo 20-20 a potom su opet arbitri stupili na scenu “propustivši” da isključenjem sankcionišu grub prekršaj na Dunji Despotović.

Domaći tim je iskoristio ove poklone i u 57. minutu poveo 23-20 pogotkom Živkovićeve. Metalac se nije predavao i preko Despotovićeve i Nore Damnjanović smanjio na 24-22 ali je vreme radilo u korist Radničkog koji je na kraju osvojio dva boda. Metalac 2015 u sledećem kolu dočekuje lidera na tabeli, bivšeg Arkus ligaša, ekipu Bora.

Hala “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Gledalaca 70. Sudije Ivko Rakićević i Željko Joksović (oba iz Novog Sada). Isključenja Radnički 12 minuta, Metalac 2015 6 minuta. Sedmerci Radnički 4 (2), Metalac 2015 3 (2).

RADNIČKI: Mandić 3, Orović 1, Petrović 1, Penjić 3, Živković 7, Vukosavljević 1, Radonjić 2, Zelić 2, Vasić 4.

METALAC 2015: Obrenović 6, Mosurović 3, Mijailović 5, Bubanja 1, Nora Damnjanović 1, Despotović 6.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *