Press "Enter" to skip to content

U inzvanrednoj predstavi valjevkama pripao derbi Prve “B” lige Srbije

U okviru 7. kola Prve “B” lige Srbije za odbojkašice, ekipa Valjeva je u jednoj od najlepših utakmica u poslednje vreme, savladala odličan sastav Leskovca 98 rezultatom 3-2 (13-25, 19-25, 25-19, 25-18, 15-8). U punoj dvorani “Studenta” je bilo uživanje prisustvovati istinskom prazniku odbojke koga su na izvanredan način demonstrirale obe ekipe a pobeda je zasluženo pripala domaćim odbojkašicama.

Valjevo-Odbojka-Sport-ВАЉ-ЛЕСК8-2

Lako dobijen prvi set od strane iskusnih gošći nije nagoveštavao dramu i sjajan nivo igre u kasnijim setovima. Izabranice Rajka Stojanovića kao da su previše respektovale do sinoć neporažene Leskovčanke u čijim redovim su se isticale Kubanke, primač Anet Benites i dizač Egli Teri kojima je vrlo dobro asistirala Anđela Marjanović.

Valjevo-Odbojka-Sport-ВАЉ-ЛЕСК8-3

Dominacija Leskovca 98 nastavljena je na početku drugog seta u kojem su gošće koristile slab prijem Valjevki i snažnim smečevima vrlo brzo povele 4-12. Buđenje domaćeg tima bilo je neočekivano a opet spektakularno jer je Valjevo kanonadom sjajnih servisa Čelićeve i sestara Maksimović, anuliralo prednost gošći i dva puta imalo po poen prednosti 16-15 i 17-16. Što zbog zamora, što zbog kvalitetnog protivnika, usledio je period grešaka u igri domaćih i Leskovačanke snažnom igrom na mreži prave novi brejk 17-21 a onda stižu i do sada već velikog kapitala od 0-2 u setovima.

Valjevo-Odbojka-Sport-ВАЉ-ЛЕСК8-4

Sve što se potom izdogađalo na zelenoj podlozi “Studenta” bila je prava rapsodija odbojke koju su režirale domaće igračice. Pokazavši neverovatan karakter, Valjevke su dominirale u servisu, prijemu ali i napadu. Nije bilo izgubljene lopte, posebno Benitesova više nije bila tako precizna jer je svaki njen napad bi uhvaćen da bi Čelićeva i Anastasja Maksimović bile neumoljive na mreži. Sjajna taktika da se servisom gađa Benitesova, bila je pun pogodak. Kubanka je počela da pravi greške u prijemu, domaćin je na njenim kiksevima osvajao poene u seriji pa je izgubila samopouzdanja što se videlo da više nije bila tako dominantna u smeču. Ni pristrasno deljenje pravde glavnog sudije, ni promene koje učinio trener Leskovčanki, Miodrag Rajković, nisu mogli da zaustave Valjevo.

Valjevo-Odbojka-Sport-ВАЉ-ЛЕСК8-5

Izjednačenje je podiglo temperaturu na tribinama ali gošće se ne predaju i na početku taj brejka vode 1-3. Valjevke opet prave izvanrednu seriju i stižu do vođstva od 6-3 koga više nisu ispuštale do kraja. Domaće odbojkašice su na kraju više nego zasluženo dobile derbi, nanevši prvi poraz Leskovcu 98 ali su u isto vreme pokazale da poseduju kvalitet za viši rang.

Valjevo-Odbojka-Sport-ВАЉ-ЛЕСК8-6

U sledećem kolu, 3. decembra, Valjevo igra protiv Panonije u Bačkoj Palanci.

PORAZ SRBIJANKE 014 U BEOGRADU

Na gostovanju u Beogradu gde su se u 7. kolu Prve lige Srbije sastale sa prvoplasiranom Rodom, odbojkašice Srbijanke 014 su prema očekivanju doživele poraz 0-3 (21-25, 19-25, 21-25). Sledećeg vikenda igraju na svom terenu protiv užičkog Jedinstva.

Sreten Pantelić

 

Izvor: Valjevksaposla

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *