Press "Enter" to skip to content

Trijumf mladih “Valisovaca” na Kupu regiona

Mladi vaterpolisti “Valisa”, 2006. godišta i mlađi, trijumfovali su na nedavno održanom Kupu regiona u Nišu. Oni su nadigrali vaterpoliste “Save” iz Šapca, domaćine iz “Naisa”, a u poslednjoj utakmici i selekciju VK Valjevo. Osvajanjem ovog turnira, mlade “vidre” kvalifikovale su se za polufinalni turnir Kupa Srbije, na kome će pored njih učestvovati i ekipe VK Partizan, VK Novi Beograd, VK Vojvodina, VK Bečej, VK Singidunum, VK Banjica i VK Sava.

VK-Valis-mladi-2
VK Valis osvajač Kupa regiona za 2006. godište i mlađe / Foto: VK Valis

Trener mladih “Valisovaca” Dragan Milošević ističe da je Kup regiona bio izazovan turnir na kome su njegovi izabranici uspeli da ostvare maksimalan učinak protiv konkurenata koji su zaista bili na visokom nivou.

“Trijumfovati nad Šapčanima u 1. kolu zaista dosta znači, s obzirom na to da već godinama taj klub dominira u regionu. Takođe, dobiti “Nais” na njihovom bazenu uvek predstavlja izazov. Svakako da “Valis” u svaki meč ulazi sa imperativom da izađe bolji iz njega i da ne ponavljamo iste greške iz prethodnih utakmica. Na taj način rastemo kao ekipa i ako tako budemo radili rezultat neće izostati. Mladim momcima “Valisa”, klubu i meni lično, ovaj trijumf predstavlja nagradu za uložen rad i zalaganje svih koji stoje iza tog 1. mesta na Kupu regiona. Ujedno nam je to i motivacija da nastavimo u još jačem ritmu koji će omogućiti kontinuiran napredak celog kluba”, kaže trener Milošević.

I iz ovog uspeha, evidentno je da VK Valis, kao jedini valjevski Suprligaš, sebi postavlja najviše ciljeve u svim kategorijama u kojima se takmiči.
VK-Valis-mladi-4
VK Valis osvajač Kupa regiona za 2006. godište i mlađe / Foto: VK Valis
Što se tiče Kupa Srbije, koje se održava 5. i 6. marta, biće odigrana 2 turnira na kojem će nastupiti po 4 ekipe. Nakon toga, grupe se ukrštaju. Mladim “Valisovcima” želimo da nastave niz pobeda kao što su započeli u Kupu regiona.
Izvor: Valjevskaposla

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *