Press "Enter" to skip to content

“TRIJUMF” IZ NIŠA POBEDNIK PRVOG VALjEVSKOG OMNI KUPA

Ekipa “Trijumfa” iz Niša je osvojila prvi Valjevski Omni Kup za mlađe pionire savladavši večeras u finalu “Valjevski” rezultatom 50-33. Zaslužena pobeda vrlo dobre ekipe iz Niša čiji dečaci su bili mnogo bolji u odnosu na domaće i pored velike podrška koju je “Valjevski” imao sa potpuno popunjenih tribina sale u Omni Centru.

.jpg

Treće mesto osvojio je “Cubi Basket” koji je u izuzetno uzbudljivom duelu uspeo da nadoknadi minus od sedam poena i u završnici nadigra solidan sastav “Veleža” iz Nevesinja rezultatom 56-52.

_2_1

Peto mesto je pripalo “Požarevcu” koji je porazio “Šampiona” iz Užica 33-11 dok je sedmi bio valjevski “Feniks” pošto je nadigrao “Pivu Basket” iz Plužina 72-18.

_2Pobednički pehar, “Trofej Luke Stančića”, ekipi “Trijumfa”, predala je Jana Ćuk, unuka pokojne trenerske legende Luke Stančića. Trofej za drugo mesto “Valjevskom” uručio je Aleksandar Njegovan, sportski direktor Omni Centra a pehar najboljem igraču turnira, Vukašinu Miliću iz “Trijumfa” i dres sa potpisom Alekse Kovačevića, Valjevca koji brani boje nemačkog Krajlshajma, predao je Dušan Obućina nekadašnji igrač KK Metalac.

-ЛУКА-СТАНЧИЋ

Izabrana je i najbolja petorka turnira u koju su ušli Mateja Popović (Feniks), Vukašin Marković (Valjevski), Vukašin Milić (Trijumf), Dušan Ignjatov (Cubi Basket) i Sergej Grahovac (Velež).

-ПЕТОРКА

Turnir je u potpunosti uspeo a ono što posebno privlači pažnju je činjenica da ovi prostori nikad ne oskudevaju u talentima, deca vole košarku kojoj se predaju sa velikom strašću a zašto ne dobijaju pravu šansu, pitanje je svih pitanja u srpskoj košarci uz časne izuzetke. Što se tiče valjevske dece, posebno su se istakli Popović, Vitezović i Ilić (Feniks) i Marković (Valjevski) koji, ako se budu razvijali kako treba, mogu da postanu pravi igrači.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *