Press "Enter" to skip to content

Tribina o besplatnim udžbenicima za osnovnu školu

U četvrtak, 12. maja, u 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, u organizaciji Fondacije “Alek Kavčić” biće organizovana tribina posvećena besplatnim udžbenicima za osnovnu školu. Gost tribine biće prof. dr Aleksandar Alek Kavčić, pokretač i realizator ideje o potpuno besplatnim elektronskim udžbenicima i svođenju cene štampanih udžbenika samo na troškove izrade udžbenika, bez ekstra profita.

Fondacija-Alek-Kavcic-1

Svi roditelji, učitelji, nastavnici i profesori, koji žele da čuju uživo, iz prve ruke, o mogućnostima nabavke udžbeničkih kompleta po višestruko povoljnijim cenama, kao i da prof. Kavčića pitaju sve šta ih interesuje na temu koja se tiče njegove ideje o besplatnim udžebinicima, imaće priliku da to urade upravo na ovoj tribini. Razgovor sa prof. Kavčićem, zahvaljujući čijoj ideji i inicijativi je učenicima širom Srbije omogućeno da sa sajta Fondacije skinu veliki broj besplatnih udžbenika, vodiće dr Vojislav Andrić.

Pored predstavljanja mogućnosti i načina kako svako dete u Srbiji može da dobije besplatne udžbenike i kako do njih doći, prof. Kavčić će na tribini govoriti i na temu prava roditelja i đaka, kao i kako pokrenuti proceduru kod nastavničkih veća da se opredele za besplatne udžbenike.

Cilj tribine je da svi zainteresovani i oni koji su u dilemi, dobiju tačne i precizne informacije vezano za ovu temu.

Fondacija “Alek Kavčić” osnovana je 2017. u SAD, a u Srbiji počinje sa radom početkom 2020. godine. Promocija obrazovanja i nauke osnovni su ciljevi Fondacije. Njen osnivač prof. Aleksandar Kavčić, inače inženjer i naučnik, poznat je po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija, koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta.

Fondacija “Alek Kavčić” do sada je podelila na desetine hiljada udžbenika širom Srbije. Inicijativu za besplatne udžbenike za svakog đaka osnovne škole u Srbiji podržava više od 17.000 građana koji su potpisali onlajn peticiju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *