Press "Enter" to skip to content

Tribina „Manji računi, veći komfor, čistiji vazduh“

Ministarstvo rudarstva i energetike i USAID-ov projekat „Bolja energija“, uz podršku Svetske banke i Banke Poštanska štedionica, pokreću nacionalnu kampanju pod nazivom “Manji računi, veći komfor, čistiji vazduh”, u okviru koje će održati seriju od deset tribina, u opštinama i gradovima širom Republike Srbije.

Manji racuni, veci komfor, cistiji vazduh

Građani Srbije će imati priliku da dobiju informacije kako da se prijave za aktuelne subvencije koje se dodeljuju, u cilju rekonstrukcije i unapređivanja energetske efikasnosti stambenih objekata.

Tribina u Valjevu će se održati u ponedeljak, 27. novembra 2023. godine u Velikoj sali Skupštine grada Valjeva, sa početkom u 16 časova i otvorena je za sve zainteresovane građane.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje subvencije za mere energetske efikasnosti u iznosu do 50% za primenu maksimalno dve pojedinačne mere (npr: zamena prozora i ugradnja kotla na gas), odnosno do 65% za primenu paketa mera (npr: zamena prozora i vrata, izolacija krova, kotao na biomasu i solarni paneli).

Uz pomoć i podršku USAID-og projekta “Bolja energija”, takođe se radi i na uspostavi održivih mehanizama finansiranja za energetsku sanaciju stambenih zgrada i osnivanja Energetskih info centara za građane širom Srbije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *