Press "Enter" to skip to content

Treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

Treća Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, Kolubarskog, Mačvanskog i Zlatiborskog okruga – Valjevo 2021, održava se danas u Valjevu, u organizaciji Pokreta trećeg doba Valjevo.

Na početku manifestacije, član Gradskog veća i predstavnik Pokreta trećeg doba Velimir Arsenović je rekao da je grad Valjevo organizovao ovu Mini olimpijadu na kojoj učestvuju predstavnici 11 udruženja Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Oni su se takmičili u sledećim disciplinama: šah, streljaštvo, atletika, brzo hodanje na 100 metara, fudbal, košarka, pikado i riblov.

Iz Valjeva je 60 učesnika, koji dolaze iz Udruženja penzionera grada Valjeva, Udruženja invalida grada Valjeva, predstavnici Pokreta trećeg doba Valjeva, predstavnici Planinarskog društva Povlen, predstavnici Asocijacija sport za sve.

„Poštovani prijatelji, dragi učesnici i uvaženi gosti, u ime Pokreta trećeg doba Valjevo, želim Vam dobrodošlicu i pozdrvljam učesnike iz Mačvanskog okruga, tu je prisutno udruženje penzionera grada Šapca, zatim iz Zlatiborskog okruga Udruženje penzionera Prijepolje i Bajina bašta, invalidi i Udruženje penzionra iz Požege. Iz Kolubarskog okruga, Udruženje penzionera i Udruženje invalida Valjevo, Pokret trećeg doba Valjevo i Ub, Udruženje penzionera Mionica, Udruženje penzionera Policijske uprave Valjevo, zatim Udruženje penzionera „Povlen“, Asocijacija „Sport za sve“. Pozdravljam predsednika Saveza penzionera Srbije i Pokreta trećeg doba prof. dr Andreja Savića, predstavnike grada Valjeva, izaslanika gradonačelnika grada Valjeva Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća i predstavnike medija. Svim takmačarima želim uspeh i prijatan boravak u gradu na Kolubari“, obratio se Velimir Arsenović, član Gradskog veća Valjeva.

„Izrazio bi zadovoljstvo i priznanje Skupštini grada Valjeva koja je ispoljila razumevanje i sluh posle višemesečnog perioda, da krene sa organizacijom i da logistički pomogne i održi manidfestaciju. Ova manifetscaija je važna, jer okuplja penzionere iz tri okruga. Kada je u pitanju najstarija populacija građana, država Srbija je učinila veoma mnogo na zaštiti zdravlja i cilj je da otvaramo seriju ovakvih skupova, koja će prethoditi centralnoj republičkoj manifestaciji koja se održava krajem septembra i početkom oktobra u Vrnjačkoj Banji. Penzioneri su ispoljili puno discipline, bili su ciljna grupa koja je ispoštovala sve mere Kriznog štaba kada je u pitanju zdravlje“, rekao je Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije i poželeo svima uspeh i da se opet vide na centralnoj olimpijadi tokom septembra i oktobra meseca.

U ime grada domaćina, skup je pozdravio član Gradskog veća, zadužen za sport, Vladimir Mišković.

„Želim da Vas pozdravim u ime gradonačelnka grada Valjeva Lazara Gojkovića, a Valjevo kao organizator ove manifetsacije želi vam da uživate i da se dobro družite, jer sport je takmičenje i druženje i vi ste dokaz kako možete da se družite i uživate u trećem dobu. Želim Vam dobrodošlicu svima koji ste došli sa strane i proglašavam otvorenim igre.“

U Valjevu su do sada organizovane dve mini olimpijade sa po preko 100 učesnika. Sport, zdravlje i kultura nose obeležje umešnosti i življenja u starosti. Ovaj događaj predstavlja ostvarenje ciljeva Nacionalne strategije starenja i Nacionalne strategije sporta Vlade Republike Srbije. Podatak da je Srbija je stara zemlja veoma zabrinjava. Prosečna starost je 43 godine, rečeno je na današnjoj sportskoj manifestaciji u Valjevu. Ova mini olimpijada je uvod za učešće za 14. olimpijadu u Vrnjačkoj Banji.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *