Press "Enter" to skip to content

TRADICIONALNA GODIŠNjA SVEČANOST ROTARI KLUBA VALjEVO

Proteklog vikenda Rotari klub Valjevo je organizovao svoju tradicionalnu primopredaju predsedničke dužnosti. Na svečanosti održanoj u prostoru seoskog turističkog imanja Eko impuls u Šušeoci predsedničku dužnost valjevskih rotarijanaca za period od godinu dana, od prethodnog predsednika Aleksandra Đukića preuzeo je mladi valjevski advokat Goran Branković.

Na ovom događaju su po tradiciji nagrađeni i najbolji učenici jedne od valjevskih srednjih škola. Ove godine na redu je bila Srednja muzička škola „Živorad Grbić“, a na predlog Nastavničkog veća ove škole nagrađeni su Marija Obradović (flauta) i Andrija Tanasković (klavir) učenici prvog razreda, a posebnu nagradu su dobili maturanti Isidora Lazarević (teoretski odsek) i Jovan Muratović (viola).

U svom obraćanju okupljenim dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Aleksandar Đukić se zahvalio svim članovima kluba i podsetio na aktivnosti koje su valjevski rotarijanci sproveli u izuzetno teškoj godini koju je obeležila pandemija korona virusa. Te aktivnosti uključuju donaciju 28 uređaja za prečišćavanje vazduha porodilištu i pedijatriji Opšte bolnice Valjevo i organizacijama koje rade sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, organizovanje akcije čišćenja Divčibara, donaciju za rekonstrukciju svlačionica FK „Tešnjar“ i poklon knjige biblioteci OŠ „Miloš Marković“ u Donjim Leskovicama.

Novi predsednik valjevskih rotarijanaca Goran Branković se zahvalio na prilici da klub predvodi u godini u kojoj se obeležava vredan jubilej, 25 godina od osnivanja i rada Rotari kluba Valjevo i najavio još puno novih aktivnosti na pomoći lokalnoj zajednici po kojima su rotarijanci prepoznatljivi u celom svetu.

Goran Branković, diplomirani pravnik, rođen je 1985.god. u Valjevu. Završio je Valjevsku gimnaziju i Pravni fakultet u Beogradu. Advokaturom se bavi od 2013.god., a član Rotari kluba Valjevo je od 2018.god. Oženjen je i otac jednog deteta.

Rotarijanci širom sveta, članovi Rotari internacionala, jedne od najvećih međunarodnih organizacija, njih preko 1,2 miliona članova, okupljenih u više od 30hiljada klubova u 180 zemalja, posvećeni su razvoju profesija svojih članova, humanitarnom radu u lokalnoj zajednici i očuvanju mira.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *