Press "Enter" to skip to content

Topla zima za đake u Gornjoj Toplici

Ambasador Republike Poljske u Srbiji Rafal Perl, predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktorka škole Slađana Ranković obišli su izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Milan Rakić“ u Gornjoj Toplici gde je postavljen novi kotao, radijatori i delom zamenjena stolarija u vrednosti od oko 1,6 miliona dinara. Stara, dotrajala oprema je zamenjena , a oko 80 đaka imaće ekološki prihvatljivo grejanje, na pelet. U velikoj meri smanjiće se gubici energije u sistemu, ostvariti uštede i unaprediti uslovi rada za učenike i sve zaposlene.

Ambasador Perl

– Zahvaljujem se Ambasadi Poljske na podršci. Uspeli smo da rešimo ogroman problem u ovoj školi. Sada imamo ekonomičnije, efikasnije i ekološki prihvatiljivo grejanje. A svako dete će osetiti toplinu prijateljstva države Poljske. Želeo bih da pohvalim direktorku škole, nastavnike koji su u saradnji sa opštinom aplicirali na konkurs gde su nam sredstva odobrena. Plan je da se ova škola u potpunosti renovira, ali dok se ne steknu uslovi, saniramo deo po deo – rekao je Janković.

Projekat poboljšanja uslova za školovanje na seoskom području opštine Mionica kojim je unapređeno grejanje jedan je od devet projekata koji su odobreni, a na konkurs je pristiglo 170 projekata.

-Baš mi je drago da sam ovde danas. Projekat je odlično napisan, pa ne čudi da je jedan od devet razvojnih projekata koji smo podržali. Nabavili smo radijatore, stolariju. I drago nam je da smo mogli da pomognemo. Ovo je jedan simbol poštovanja prema srpskom stanovništvu – rekao je Perl.

škola u gornjoj toplici

Izdvojeno odeljenje pohađa oko 80 učenika iz Rakara, Popadića, Berkovca, Gunjice, Dučića, Veliševca.

– Uspeli smo da rešimo veoma značajan problem. Zahvaljujem se Ambasadi Poljske i opštini Mionca na saradnji i podršci. Imali smo velike gubitke usled stare dotrajale opreme, a deca će zimu dočekati u toplim učionicama, što je i bio cilj ovog projekta – rekla je Slađana Ranković, direktorka škole.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *