Press "Enter" to skip to content

Svečano otvaranje 14. Valjevskog gitarskog takmičenja “VART” u MŠ “Živorad Grbić” – 3. decembar u 20 časova

Muzička škola “Živorad Grbić” Vas poziva na svečano otvaranje 14. Valjevskog gitarskog takmičenja “VART” i koncert gitarista Vuka Dragičevića i Jovana Mihajlovića, koji će se održati u subotu, 3. decembra u 20 časova u svečanoj sali.

03.12.22

Vuk Dragičević je rođen u Novom Sadu. Završio je nižu i srednju muzičku školu “Josip Slavenski” u Beogradu. Tokom školovanja je osvajao nagrade na nekoliko državnih i međunarodnih takmičenja. Osnovne i master akademske studije završio je u klasi profesora Srđana Tošića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupao je na nekoliko festivala u zemlji i inostranstvu. Redovno nastupa na koncertima u Srbiji i regionu. Deo je projekta „Eurostrings” za 2021. godinu. Nastupao je kao član nekoliko ansambala izvodeći širok repertoar, od muzike engleske renesanse i baroknog perioda, do muzike 21. veka.

Jovan Mihajlović je rođen u Šapcu. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“. Osnovne studije je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Krajišnika. Drugu godinu studija završavao je na razmeni studenata na konzervatorijumu „Đuzepe Tartini” u Trstu. Učestvovao je na brojnim državnim i internacionalnim festivalima i dobitnik je nekoliko prvih i drugih nagrada. Master akademske studije završava sa najvišom ocenom na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. dr Slobodana Milivojevića. Specijalističke akademske studije završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića.

Na programu će se naći dela Rodriga, Tedeska i Pjacole.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *