Press "Enter" to skip to content

Sutra štrajk upozorenja radnika “Krušika” – Radnici imaju samo jedan zahtev!

Zaposleni u “Krušiku” zajedno sa odborima četiri sindikata ove kompanije (Samostalni sindikat, Sindikat Sloga, ASNS i Sindikat Nezavisnost) doneli su odluku da u sredu, 29. marta 2023. godine, stupe u jednočasovni štrajk upozorenja. Radnici zahtevaju povećanje plata za 10.000 dinara u NETO iznosu. Jednočasovni štrajk upozorenja trajaće od 10 do 11 časova. Štrajkački odbor pozvao je poslodavca da otpočne pregovore za sporazumno rešavanje štrajkačkog zahteva.

Valjevskaposla-Krusik7

Kako piše u Odluci o stupanju u štrajk upozorenja, osim prekida rada, štrajkom je predviđeno i okupljanje zaposlenih ispred svojih pogona. Ranici imaju samo jedan zahtev, a to je povećanje ličnog dohotka u NETO iznosu od 10.000 dinara.

“Štrajkački odbor poziva poslodavca da odmah po dobijanju Odluke o stupanju u štrajk upozorenja otpočne pregovore za sporazumno rešavanje ispostavljenog štrajkačkog zahteva. Štrajkački odbor izjavljuje da će ispoštovati minimum procesa rada koji, po Kolektivnom ugovor, od 24.02. 2021. godine utvrđuje odlukom Generalni direktor uzimajući u obzir mišljenje, primedbe i predloge sindikata”, navodi se, između ostalog, u Odluci o stupanju u štrajk upozorenja.

Odluka je dostavljena generalnom direktoru, Nadzornom odboru, osnivaču i nadležnim organima lokalne samouprave.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *