Press "Enter" to skip to content

STEVAN NONKOVIĆ I DUŠAN TALAJA OSVOJILI PRVENSTVO IZRAELA SA KLUBOM HAPOEL PALRAM CVULUN IZ HAIFE!

Lepe vesti stižu iz Izraela sa glavnim protagonistima dojučerašnjim Valjevcima, trenerom Stevanom Nonkovićem i igračem Dušanom Talajom, koji su na upravo završenom prvenstvu ove zemlje osvojili šampionsku titulu sa klubom Hapoel Palram Cvulun iz Haife.

STEVAN NONKOVIC
Stevan Nonković / Foto: Sreten Pantelić

Nonković i Talaja su ostavili neizbrisiv trag u valjevskom vaterpolu proteklih godina a sada su eto potvrdili svoj kvalitet i u Izraelu. Trener Stevan Nonković, neumorni stvaralac i rođeni pobednik je sa Valisom 2020. godine ušao u Prvu A ligu Srbije a godinu dana kasnije, svoj veliki rad krunisao plasmanom “Vidri” u Super ligu Srbije. Iste godine je preuzeo VK Valjevo sa kojim je obezbedio drugo mesto u Prvoj A ligi Srbije a onda neočekivano otišao da bi “Valjevci” na krilima njegovog rada u baražu za Super ligu pobedili Nais i obezbedili mesto u eliti srpskog vaterpola. Na žalost ali i na sramotu grada, ta priča se nije završila učešćem Valjeva u Super ligi pošto se navodno nije imalo para za dva “superligaša” i Valjevo je postalo razvojni klub Valisa.

SG-Va3
Dušan Talaja / Foto: Sreten Pantelić

U svojoj trenerskoj karijeri, pre rada u Izraelu i Valjevu, Nonković je vodio ženski VK Vračar, bio pomoćni trener ženske reprezentacije Srbije, zatim je vodio Rabotnički iz Skoplja, bio selektor reprezentacije Makedonije i bio šef stručnog štaba Kinaliade iz Istambula. I svuda su ga pratili veliki rad i zasluženi uspesi koji su ovog leta krunisani još jednim podvigom, titulom prvaka Izraela.

Dušan Talaja je od 2019. do 2022. godine uspešno branio boje VK Valjeva, bio jedan od najpouzdanijih igrača sastava koji je prošlog leta obezbedio ulazak u Super ligu. Snažni centar, rodom iz Bele Crkve je svoj kvalitet potvrdio i u Izraelu osvojivši još jednu titulu u svojoj karijeri.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *