Press "Enter" to skip to content

Stefana Pakić i Vanja Ivanović na Svetskom kadetskom prvenstvu u Meksiku

Lajkovac ima predstavnike i na Svetskom kadetskom prvenstvu za odbojkašice (rođene 2004. i mlađe), koje se od 20. do 29. septembra održava u Meksiku. To su Lajkovčanka Stefana Pakić (TENT), na mestu libera, i primač Vanja Ivanović iz lajkovačkog Železničara. Kadetsku reprezentaciju Srbije predvode Stefana Pakić, Hena Kurtagić i Nina Mandović, koje su u julu osvojile srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Holandiji. Selektor je Jovo Caković.

Kadetkinje-posle-meca-sa-Meksikom

Pobedom u poslednjem meču u grupi protiv domaćina Meksika, koji je završen rano jutros po našem vremenu, reprezentacija Srbije je zauzela prvo mesto u grupi A. Zahvaljujući tome, u osmini finala će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B, a to je Peru. Utakmica se igra u nedelju od 21 čas po našem vremenu i moći će da se prati na JuTjub adresi https://www.youtube.com/channel/UCNMg6XDhRZI2QzL4pWOvP_w.

Pakic-i-Ivanovic-osvojen-poen

Sa sve četiri pobede Srbija je prva u grupi, slede Poljska, Meksiko i Kanada. Ove četiri reprezentacije plasirale su se u osminu finala, dok je Kamerun izostao s prvenstva zbog problema sa vizama. Naše odbojkašice su pobedile Poljsku sa 3:2, Kamerun službenim rezultatom 3:0, Kanadu i Meksiko sa 3:0. Najteži je bio susret sa Poljskom, u kojem su suparnice vodile sa 2:1 u setovima, da bi naše devojke napravile preokret i ubedljivo dobile poslednja dva seta.

Pakic-dizanje-Ivanovic-prati

Meč protiv domaćina Meksika osigurao je našem timu prvo mesto u grupi. Uprkos velikoj podršci domaće publike, izabranice Jove Cakovića sigurnom igrom su pobedile sa 3:0, po setovima 25-14, 25-23 i 25-18. Stefana je imala ubedljivo najviše prijema u našoj reprezentaciji, dok je Ivanović osvojila četiri poena. Najefikasnija je bila Tomić sa 19 poena, a pratile su je Vajagić, Kurtagić i Zelenović sa po devet.

Pozdrav-publici

Poznato je da se Meksiko nalazi na velikoj nadmorskoj visini, pa da napomenemo kao kuriozitet da se turnir igra na 1.880 metara, na koliko se nalazi Durango – grad domaćin prvenstva.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *