Press "Enter" to skip to content

Stanari ulica Vlade Danilovića i Čika Ljubine traže jedno – da im se kaže kada će biti završeni radovi!

Stanari Ulice Vlade Danilovića i Čika Ljubine, njih dvadesetak, došlo je danas u zgradu Gradske uprave sa jedinim ciljem, a to je da im se konačno kaže kada će biti završeni radovi na potezu od Čike Ljubine ulice ka Ulici Prote Mateje Nenadovića kroz Vlade Danilovića. Kako navodi jedan od njih, advokat Vojislav Džoković, mnogo je razloga koji su ih na tako nešto potakli.

“Najpre, radovi se dosta trapavo i nespretno izvode, traju puna četiri dana. Mi smo u ponedeljak podneli zahtev da se to privede kraju, takav je dogovor bio, ali do četvrtka uveče to nije odrađeno. Osim toga, radovi su izvođeni bez građanske dozvole, koja prvo nije postojala tri dana, 28, 29. i 30. novembra, kada su radovi obavljani, i doneta je 1. decembra sa pogrešnom poukom da je rok za žalbu 8 dana, a ona nije ni bila pravosnažna. Sve je urađeno nakaradno, protivno zakonskim propisima, čak su izvršene neka krivična dala i zbog toga su podnete i kriviče prijave protiv odgovornih lica za to u Beogradu, ne ovde, pošto su inspekcije ovde reagovale kako su reagovale, a znali smo da će tako biti. Ovde, nažalost, malo šta funkcioniše, ili sa zakašnjenjem, tako da moramo tražiti pravdu na nekom drugom mestui”,naveo je Džoković u obraćanju medijima i dodao da im je jedini cilj zaštita stanara i interesa građana.

IMG-b529cf95b9da3ec01e48b1f84ecf5df4-V

“Očekivali smo da će bez problema privestiti radove kraju, međutim, tu je samo povaljan prvi sloj i tako je ostalo. Nema asfalta, nema vraćenih kočića, nema obeleženih parking polja, nema vraćenih parking mesta za invalide, znači sve što je postojalo više ne postoji”, naveo je Džoković neke od razloga za obraćanje predstavnicima grada.

cira caca d

Načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić je naveo da je velika sala zauzeta, te je pozvao da troje predstavnika dođu kod njega u kancelariju i razgovaraju, što su građani odbili. Na hodniku, pred kamerama, dato je obećanje da će radovi do utorka biti završeni.

cira dzokovic

“Mi smo kao civilizovani i normalni ljudi došli danas ovde da u miru razgovaramo. Molili smo da nas prime u veliku salu, pošto nas je došlo dvadesetak, znali smo da će nas biti više. Nadležni nemaju sluha, očigledno, pregovara se u hodniku. Budući da nam je pred kamarama dato obećanje da će to biti gotovo do utorka, mi ćemo sačekati. Ukoliko ne bude, moramo sesti i videti šta ćemo dalje. Imamo 150 potpisnika peticije, svi imaju svi jednako pravo glasa, pa ćemo vidjeti”, najavio je Vojislav Džoković.

B. M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *