Press "Enter" to skip to content

Bespovratna sredstva podsticaja za razvoj seoskog turizma

Nakon što je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, juče je raspisan Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu novca za ovu namenu. Prvi put se bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara, a cilj je povećanje turističkog prometa kroz razvoj ruralnog turizma, što treba da doprinese i podsticanju ravnomernijeg regionalnog i lokalnog razvoja.

Opstina-OSecina-selo-planina-priroda-1-660x330-1-620x330

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije. Korisnik je dužan da sopstvenim učešćem obezbedi najmanje 10% vrednosti, u odnosu na iznos ukupne vrednosti Projekta.

Krajnji rok za dostavu Zahteva i prateće dokumentacije je 15. april 2024. godine.

Sve o Uredbi o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma i ugostiteljstva na teritoriji Republike Srbije, Javnom pozivu za podnošenje zahteva, kao i dokumenta i obrasce zainteresovani građani mogu promanaći na sajtu Ministarstva turizma i omladine!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *