Press "Enter" to skip to content

Srebro za Pakić i Uzelac na Svetskom juniorskom prvenstvu

Fizički superiornije Italijanke zasluženo su postale svetske prvakinje pobedom nad reprezentacijom Srbije od 3:0 (25:18, 25:20, 25:23). I srebro je veliki uspeh za našu reprezentaciju, to se nije dogodilo još od 2005. godine. Lajkovac je ponosan što je u ovom uspehu učestvovala njihova sugrađanka Stefana Pakić, odbojkašica TENT-a, i Aleksandra Uzelac iz lajkovačkog Železničara. Obe su budućnost srpske odbojke, sa samo 17 godina već imaju srebrne medalje sa juniorkama.

Bronzu je osvojila Rusija koja je u meču za treće mesto savladala domaćina Holandiju sa 3:2.

Posle prilično lako izgubljenog prvog seta, naše devojke su pružile znatno jači otpor u naredna dva, pogotovo u trećem. Međutim, pred kraj svakog seta bi Italijanke napravile prednost koju bi sačuvale do kraja, jedino je tesno bilo u poslednjem delu utakmice. Naša reprezentacije je jedina dva poraza na prvenstvu pretrpela od Italije.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Tica sa 12 i Kockarević sa 10 poena.

U najboljem sastavu šampionata je Hena Kurtagić, zajedno sa četiri Italijanke, jednom Holanđankom i jednom Ruskinjom.

Da još jednom podsetimo na imena devojaka koje su osvojile srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu: tehničari – Andrea Tišma (Partizan) i Nina Mandović (TENT); korektor – Vanja Savić (Jedinstvo, Stara Pazova); libera – Stefana Pakić i Bojana Gočanin (TENT); blokeri – Hena Kurtagić i Ana Malešević (TENT) i Minja Osmajić (Jedinstvo); primači – Aleksandra Uzelac (Železničar), Branka Tica i Isidora Kockarević (Jedinstvo) i Jovana Cvetković (TENT). Selektor: Vladimir Vasović.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *