Press "Enter" to skip to content

SREBRO ZA KOVAČEVIĆA I BAUCALA NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUMUNIJI

Juniorska reprezentacija Srbije, za koju su nastupali vaterpolisti Valisa Aleksandar Kovačević i Srđan Baucalo, osvojila je drugo mesto na Prvenstvu sveta u Bukureštu pošto je u finalu izgubila od Mađarske 7-12 (3-3, 1-2, 0-3, 3-4). Igrači do 20 godina, koje je sa klupe vodio Miloš Korolija, su ostvarili novi uspeh ponovo iskazavši talenat i kvalitet da se bore za sam vrh. Ovoga puta su Mađari bili bolji ali to ne umanjuje uspeh Korolijinih momaka koji su pokazali da su velika budućnost srpskog vaterpola.

ACA1
Aleksandar Kovačević

Mađari su se tako vratili na tron u juniorskoj konkurenciji posle čak 16 godina, dok Srbija porazom u finalu nije uspela da odbrani svetsko zlato osvojeno u Pragu pre dve godine. Međutim, ovaj sastav je još jednom pokazao da je u svetskom vrhu, pošto je ova generacija prošle godine u Beogradu osvojila svetsko srebro za vaterpoliste do 18 godina, dok je nešto kasnije osvojila evropsko zlato za igrače do 19 godina.

VAL-NBGD1
Srđan Baucalo postiže gol na utakmici protiv Novog Beograda

Na putu do finala Srbija je u četvrtini finala savladala Hrvatsku posle velike drame i izvođenja peteraca 16-15 (2-3, 4-3, 1-5, 4-0 – 5-4) dok je u polufinalu bila bolja od Grčke 14-8 (4-1, 4-2, 4-2, 2-3).

Svetsko srebro su osvojili: Petar Pajković, Radoslav Virijević, Mitar Maraš, Marko Dimitrijević, Luka Gladović, Nikola Kojić, Bogdan Gavrilović, Zoran Božović, Viktor Urošević, Vasilije Martinović, Bogdan Brešćanski, Petar Stanić, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Andrija Jauković. Selekciju je predvodio Miloš Korolija, a u stručnom štabu bili su treneri Miroslav Bajin i Teodor Bradajić, kondicioni trener Bojan Međedović i fizioterapeut Đurđa Antunović.

Sve čestitke Aleksandru Kovačevići i Srđanu Baucalu na velikom uspehu i još jedno priznanje VK Valis na odličnom radu sa mlađim kategorijama.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *