Press "Enter" to skip to content

SRBIJANKA BOLJA U GRADSKOM DERBIJU

Odbojkašice Srbijanke su zabeležile svoju drugu prvenstvenu pobedu nakon što su u 5. kolu Prve lige Srbije, u izvanrednom ambijentu, porazile ekipu Valjeva 3-2 (25-23, 25-14, 17-25, 15-25, 15-12). Pred prepunim gledalištem hale “Studenta”, viđena je velika borba gradskih rivala, svih pet setova i zaslužen trijumf ekipe Milovana Rakića koji je i sinoć sedeo na klupi u odsustvu Dragana Mratinkovića.

SRB-VA1

Utakmica je otvorena serijom servis greški na obe strane ali se Srbijanka prva sredila i posle nekoliko izjednačenja na početku, stigla do prednosti 13-8 zahvaljujući Tamari Stanković. U ovom periodu su učenice Branislava Rupnjaka imale problema sa prijemom pa su domaće igračice i dalje držale vođstvo od 16-11. Ipak, precizan servis Zarićeve i njen uspešan napad omogućio je Valjevu da priđe na 16-13. Srbijanka je odgovorila odličnom odbranom, blok Anđele Stanković bio je neprobojan dok se u napadu isticala iskusna Tamara Stanković za novu ozbiljnu prednost domaćina 20-14. Gošće nisu klonule, razigrala se Vujačićeva, proradio je blok Pantelićeve, Novakovićeva i Čelićeva su bile precizne u napadu i već je bilo samo 21-20 za Srbijanku. Sjajna Tamara Stanković diže na 22-20 ali Čelićeva i Zarićeva odgovaraju istom merom i poravnavaju na 22-22. Efektnom dijagonalom Arsićeve domaćin ponovo vodi 23-22, Novakovićeva je takođe precizna za 23-23 nagoveštavajući dramu u završnici. Ipak, Srbijanka manje greši i posle velike borbe osvaja prvi set.

SRB-VA2

Vođstvo kao da je dalo krila domaćim odbojkašicama koje su od početka preuzele inicijativu u drugom setu i dominirale do njegovog kraja. Ekipa Valjeva je ušla u krizu, problemi u prijemu, greške u servisu i slaba realizacija u napadu su karakterisale igru gošći u ovom periodu. Srbijanka je povela 8-5 preciznim servisom Arsićeve, Tamara Stanković je bila nepogrešiva da bi asom Mitrovićeve, Rakićev sastav imao prednost 11-6. Nakon kuvanja Krpovićeve, paralele Tamare Stanković i bloka Popadićeve na semaforu je stajalo 15-8. Gošće nikako da stabilizuju svoju igru, ponovo greše u servisu i Srbijanka je od 21-11 bez problema privela set kraju za veliku prednost od 2-0.
SRB-VA3
Valjevo uspešnije otvara treći set i poenima Simićeve i Zarićeve vodi 2-5. Tea Simić preciznom dijagonalom omogućava gošćama četiri poena prednosti ali Srbijanka popravlja blok i uspeva da izjednači 8-8. Blok Zarićeve, snažan smeč Čelićeve i kuvanje Simićeve donose Valjevu lep kapital 9-14, Srbijanka blokom Anđele Stanković za trenutak zaustavlja nalet Valjeva za 11-15. Završnicu ovog seta je obeležila izvanredna serija servisa Ristivojevićeve koja je Valjevu donela prednost (od 14-19 do 15-23) za osvajanje trećeg seta i smanjenje vođstva Srbijanke.
SRB-VA4

Ekipa Milovana Rakića je konkretnija na početku četvrtog seta. Razigrala se Arsićeva za vođstvo Srbijanke od 5-3, pridružila joj se Cvetanovićeva kako u napadu tako i u bloku pa domaće vode 10-6. Odgovorila je Čelićeva ali Cvetanovićeva je ponovo precizna za 11-8. Gošće se ne predaju i nakon preciznog servisa Novakovićeve stižu do izjednačenja 13-13 a onda sledi fantastična serija preciznih servisa Vujačićeve. Srbijanki “puca” prijem i na semaforu je vrlo brzo stajalo 14-22 a u gledalištu uzbuđenje u očekivanju petog, odlučujućeg seta.

SRB-VA5

Jedno od pravila taj brejka je da ekipa koja bolje servira “nosi šnjur” ali je završnica gradskog derbija pokazala da je i napad i te kako važan. Srbijanka je od početka vodila, 2-0, 3-1, 5-3 i 6-4. Poenima Novakovićeve i Zarićeve gošće se ne predaju i poravnavaju na 6-6, igra se na poen i servis greškom domaće ekipe, Valjevo je ponovo u egalu 9-9. Iskusna Novakovićeva ne uspeva da svojim smečom osvoji poen, Srbijanka vodi 11-9, Čelićeva produžava nadu gošćama 11-10. Dva loše odigrana napada Valjeva, odlična odbrana i sjajan blok Srbijanke donose domaćem timu ključnu prednost od 14-10 a nedugo zatim i zasluženu pobedu i veliku radost njenih navijača.

SRB-VA6

U sledećem kolu Srbijanka dočekuje ekipu Lazarevca dok Valjevo takođe igra kod kuće protiv odličnog Zlatibora iz Čajetine.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *