Press "Enter" to skip to content

Sportske igre mladih u Valjevu

Sportske igre mladih održane su juče i u Valjevu i to na tri terena – u parku Pećina, na Studentu i na terenu „Radničkog“ na Petom puku. Deca 2006. godište i mlađi iz valjevskih osnovnih škola i sportskih klubova su se takmičila u sledećim disciplinama: između dve vatre, mali fudbal, ženska odbojka, atletika, košarka, fudbal i tenis.

Valjevo

Na ceremoniji otvaranja govorili su članovi Gradskog veća Vladimir Mišković i Nenad Patijarević, koji su mladim sugrađanima poželeli uspešno takmičenje, fer- plej i da neguju sportski duh. Učesnike Sportskih igara mladih koje su održane uz poštovanje epidemioloških mera, pozdravili su i Miodrag Lazić, predsednik Komisije za sport grada Valjeva i Željko Ostojić, direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Valjevo

Najuspešniji sa jučerašnjeg takmičenja su se plasirali na republičko finalno takmičenje, koje će se održati u Beogradu i Zlatiboru, gde će besplatno boraviti. Pobednici državnog takmičenja će putovati u Split, gde će odmeriti snage sa vršnjacima iz celog regiona. Prethodnih godina su boje našeg grada i zemlje branile odbojkašice kluba „Srbijanka“.

Valjevo

Sportske igre mladih već sedmu godinu za redom u Valjevu organizuje Sportski savez Valjeva, a ova manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je Dunav osiguranje, a pul sponzora čine Koka kola, UEFA Fondacija, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *