Press "Enter" to skip to content

Snažan otpor Ribnice na “Pećini”

Budućnost Krušik je upisala još jednu prvenstvenu pobedu pošto je na “Pećini”, u utakmici 12. kola Kolubarsko-mačvanske zone, savladala mioničku Ribnicu 1-0 (1-0).

Valjevo-Fudbal-sport-Pecina-Borac-БК-РИБ4-1

Bleda fudbalska predstava, snažan otpor Mioničana i zaslužen uspeh ekipe Srđana Jovanovića koja je, uprkos svemu, evidentno u padu forme. Jedini gol na utakmici postigao je Dimitrije Ristović u 10. minutu nakon što je ispratio centaršut Sofronića sa leve strane, loptu mu je glavom prosledio Milanović a ovaj je iz prve tukao po zemlji. Izgledalo je da će ovo biti lak plen za, danas vrlo dobrog, čuvara mreže Ribnice, Milića ali je lopta ipak završila u mreži. Valjevci su imali još nekoliko polu-šansi ali je golman gostiju bio veoma siguran. Ribnica je igrala bez respekta, povezano na sredini terena ali bez završnog udarca u napadu.

Valjevo-Fudbal-sport-Pecina-Borac-БК-РИБ4-4

Uvodni minuti nastavka doneli su dosta uzbuđenja. U 47. minutu je Sofronić tukao iz okreta, njegov udarac je završio pored stative. Najbolju priliku na utakmici imao je Milanović u 50. minutu kad je posle odličnog dodavanja Raševića izašao sam pred Milića ali je Aranđelovčanin bio neprecizan mada je mogao da pita golmana Ribnice koji ugao da gađa. Pet minuta docnije, u kontranapadu gostiju Tekić je kao na tacni poslužio Aleksića čiji je šut međutim otišao preko gola Radovana Rankovića.

Valjevo-Fudbal-sport-Pecina-Borac-БК-РИБ4-2

Do kraja je domaćin pokušavao da preko Sofronića, Ristovića i Raševića poveća vođstvo, bilo je nekoliko prilika za Budućnost Krušik, ali je odbrana Ribnice sa Milićem na golu i štoperom Maksimovićem, bila vrlo sigurna.

Valjevo-Fudbal-sport-Pecina-Borac-БК-РИБ4-3Stadion: „Park Pećina“, Gledalaca: 100. Sudija: Marko Ranković (Ub). Žuti kartoni: Petrović, Sofronić, Veselinović (Budućnost Krušik), Zeman, Aleksić (Ribnica).

BUDUĆNOST KRUŠIK: Ranković, Grujičić, Tintor, Gentić, Tajdić, Ristović, Sofronić (od 90. Veselinović), Rašević, Petrović, Milanović (od 69. Đukić), Janković.

RIBNICA: Milić, Popović, Zeman (od 60. Savić), Papić, Maksimović, Urošević, Dragojević, Aleksić, Prokić, Jeremić, Tekić.

Inače, posle mnogo godina stadion na “Pećini” je bio u posebnom ruhu nakon što se na severnoj tribini pojavilo 900 sedišta u boji srpske zastave koja su postavljena početkom nedelje. Prema rečima ljudi uz uprave Budućnost Krušika, do kraja godina ili najkasnije na proleće, cela severna tribina će biti pod stolicama dok južnu tribinu prvo očekuju radovi na njenom preuređenju a potom, takođe postavljanje sedišta.

Sledeće nedelje Valjevci igraju u Vrelu protiv Vrelo sporta koje se nalazi na drugom mesti sa osam bodova zaostatka u odnosu na Budućnost Krušik.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *