Press "Enter" to skip to content

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića proslavila je 130 godina postojanja. Škola “Vojvoda Živojn Mišić” osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz prigodan program učenika. Predsednik Opštine Mionica Boban Janković čestitao je učenicima i nastavnicama i naglasio da su svi građani opštine ponosni na ovaj jubilej.

Skola-Brezde-3

“Zaista je lepo proslaviti ovako veliki jubilej. Verujem da svi nose divne uspomene iz ove škole. Naša deca zaslužuju najbolje uslove, a mi smo ovde uspeli da rekonstruišemo multifunkcionalnu salu”, rekao je Janković i dodao da na sve moguće načine Opština ulaže u obrazovanje, uz podršku Vlade Republike Srbije.

“U potpunosti smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, škole u Rajkoviću i Dučiću. A pored toga, adaptirali i multifunkcionalu salu u Brežđu, sredili školu u Bukovcu. Izdvojeno je više od 370 miliona dinara”, kazao je Janković.

Skola-Brezde-1

Izdvojeno osmororazredno odeljenje u Brežđu pripada osmogodišnjoj školi “Vojvoda Živojin Mišić” u Rajkoviću i ima 50 učenika.

Osnovna škola u Rajkoviću u potpunosti je rekonstruisana 2016. godine, a uloženo je 26 miliona dinara. Pored toga, 3,8 miliona dinara investirano je u obnovu škole u Bukovcu i adaptaciju mulitifunkcionalne sale u Brežđu, a rešen je i problem grejanja u Osečenici.

Skola-Brezde-2

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *