Press "Enter" to skip to content

SJAJNA SERIJA ORK METALCA, POBEĐENA I JAGODINA

Rukometaši ORK Metalca su u 7. kolu Prve lige Zapad porazili Jagodinu u gostima visokim rezultatom 34-19 (16-12) pokazavši još jednom da se nalaze u odličnoj formi. Odličan napadački učinak tria Milinković-Zarin-Trikić uz čvrstu odbranu celog tima doneli su ekipi Dragana Ćaćića pobedu, revanš protivniku za poraz u Valjevu prošle sezone i nove bodove u borbi za vrh tabele.

MET-JAG7
Igrač Jagodine Nikola Jovanović u akciji pred golom Metalca pored Antonijevića i Ćaćića na utakmici ova dva rivala prošle sezone u Valjevu

Rezultatska neizvesnost je trajala prvih desetak minuta (5-5) nakon kojih su gosti jakom odbranom neutralisali domaće šutere a u napadu izgrađenim akcijama pogađali preko Milinkovića, Zarina, Nedeljkovića, Mandića i Ćaćića za vođstvo od 14-10 u 27. minutu.

Brzom igrom u uvodnim minutima nastavka su Zarin i Mandić lako nalazili rupe u odbrani Jagodine obezbedivši svom timu prednost od 19-13 u 34. minutu, odnosno 20-14 u 37. minutu. Domaćin preko Đorđa Jovanovića i Stojanovića za trenutak uspeva da zaustavi ofanzivu Metalca i smanjuje na 20-17 u 41. minutu ali je nada Jagodine da bi mogla da se vrati u igru kratko potrajala. Usledila je nova serija gostiju koju su kreirali Trikić, Milinkovioć i Stokić pa je na semaforu u 46. minutu stajalo 24-17 kada je utakmica odlučena.

Do kraja su Valjevci preko Radovanovića, Nedeljkovića, Trikića, Krunića i ostalih izrešetali mrežu Jagodine i utakmicu završili sa rekordnih 15 golova razlike. ORK Metalac je trenutno na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova i bilansom 5-1 iza Zlatara iz Nove Varoši ali i sa utakmicom manje protiv Mokre Gore koja tek treba da se odigra.

U sledećem kolu u Valjevo dolazi druga ekipa kragujevačkog Radničkog.

Sportska hala “Jassa” u Jagodini. Gledalaca 200. Sudije Marko Mitić i Dušan Lepojević (Leskovac). Isključenja Jagodina 6, ORK Metalac 5. Sedmerci Jagodina 3(3), ORK Metalac 5 (5).

JAGODINA: Nikola Jovanović 4, Milenković 3, Đorđe Jovanović 3, Stojanović 3, Radosavljević 1, Hadžić 5.

ORK METALAC: Stokić 1, Antonijević 2, Zarin 6, Milinković 6, Trikić 6, Krunić 2, Mandić 3, Nedeljković 3, Radovanović 3, Mandić 2.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *