Press "Enter" to skip to content

SJAJNA IGRA METALCA I UBEDLJIV TRIJUMF PROTIV SVILAJNČANKI

Rukometašice Metalca 2015 se nalaze u odličnoj formi. Posle pobede u Čačku, izabranice Dušana Novokmeta su u jednoj od svojih najboljih igara u poslednje vreme, nadigrali Radnički iz Svilajnca 32-18 (16-11) u 8. kolu Prve lige Zapad.

RUKOMET

Valjevke su briljirale protiv ekipe koja je već skinula skalp favoritima, pobedivši Loznicu grad u Loznici i u prošlom kolu prvoplasirani Metalac iz Kraljeva. Svilajnčanke, međutim, nisu mogle ništa protiv raspoloženih domaćih igračica koje su posle izjednačene igre u početku, zaigrale izvanredno i kako je utakmica odmicala, prosto dominirale. Ono što posebno raduje je činjenica da je Metalac 2015 protiv Radničkog pružio takođe odličnu partiju u odbrani. Briljirala je golman Marija Baratović, Mosurovićeva je sjajno dirigovala napadom, Obrenovićeva nije znala da promaši dok su odlične bile Mijailovićeva i Pavlovićeva.

Dunja Despotović, koja je prehlađena, pravo iz kreveta je izašla na teren i odigrala jednu od svojih najboljih utakmica. Stub odbrane bila je mlada Staša Damnjanović a i ostale mlade igračice su pokazale da mogu da odgovore skoro svim zahtevima trenera Novokmeta u duelu sa iskusnijim protivnicama. Na kraju, Metalac je upisao šestu prvenstvenu pobedu ubedljivim rezultatom a u sledećem kolu putuje u Prijepolje gde će igrati protiv jednog od favorita za prvo mesto. O gostovanju u Prijepolju, trener Novokmet kaže:

“Sledeće nedelje nam je protivnik Prijepolje, glavni pretedent za ulazak u Super B ligu. Idemo na utakmicu oslabljeni bez golmana Baratovićeve i Tripkovićeve koje imaju obaveze na fakultetu. Trudićemo se da odigramo dobro, pobeda nam nije imperativ. Za sada smo u potpunosti ostvarili bodovni saldo koji smo planirali, u ligi koja je nemerljivo jača nego prošle godine.”

Hala sportova u Valjevu. Sudije Nemanja Pavlović i Branislav Stevanović (oba iz Kragujevca). Isključenja Metalac 2015 10 minuta, Radnički 10 minuta. Sedmerci Metalac 2015 4(4), Radnički 3 (2).

METALAC 2015. Obrenović 11, Mosurović 6, Pavlović 7, Mijailović 3, Staša Damnjanović 2, Jovančić 1, Despotović 1, Milovanović 1.

RADNIČKI: Drobnjak 3, Obradović 1, Čupović 2, Trajković-Stojanović 5, Ivanović 4, Đorđević 1, Paljoš 2.

Na fotografiji je Marta Mosurović u akciji na jednoj od ranijih utakmica Metalca 2015 u Valjevu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *