Press "Enter" to skip to content

SAOPŠTENJE BK SPUTNJIK: BRAĆA DAVIDOV DVOSTRUKI JUNIORSKI PRVACI SRBIJE U CIKLO KROSU – MILA STARČEVIĆ NAJBOLJA KADETKINJA, FILIP VUKMIR PRVI POLETARAC

Već na početku godine, sve pršti od uspeha! Biciklisti Sputnjika odmah na početku godine žele da pokažu zašto su poslednje tri godine najbolji u Valjevu i celoj Srbiji, pa su na državnom prvenstvu u ciklo krosu osvojili sedam medalja od čega čak četiri zlatne.

IMG-7532f79fd3af56f43c6c42360ed23b01-V
Igor Davidov / Foto: [email protected]

Sjajni Igor Davidov je u prvom nastupu u juniorskoj konkurenciji zajedno sa svojim bratom Stefanom koji je takođe odličan biciklista, besprekornom vožnjom od starta izdominirao na teškoj i zahtevnoj stazi. Sa višeminutnom prednošću u odnosu na svoje rivale, oni su osvojili prva dva stepenika na pobedničkom postolju.

IMG-1e8c2414732d13bf3644e269691b3b0c-V
Stefan Davidov / Foto: [email protected]

Kadetkinja Mila Starčević je pokazala zašto je najperspektivnija Srpska biciklistkinja a i ona je, takođe u svojoj prvoj trci u ovoj konkurenciji, prosto “pregazila” ostale i sa 6,5 minuta prednosti stigla ispred drugoplasirane, pa je titula državne prvakinje apsolutno zasluženo osvojena.

IMG-0cf98f57a5473f0fbc339659d3bfe092-V
Mila Starčević / Foto: [email protected]

Stariji poletarac Filip Vukmir je takođe nakon blistave završnice stigao do titule novog državnog prvaka u ciklo krosu, a njegov klupski drug Sava Starčević je bronzani.

IMG-47678d07aa0f592719c43a6138cfc17d-V
Filip Vukmir / Foto: [email protected]

I mlađi poletarac Jovan Starčević se okitio titulom prvaka Srbije, dok je Petar Damnjanović, iako među najmlađima, trku završio na odličnom petom mestu.

U kategoriji početnika Toma Starčević je stavio šlag na tortu za klub i porodicu Starčević i u svojoj trci se takođe domogao medalje – ovog puta bronzane.

Na debiju u kadetskoj konkurenciju, izuzetno uporni Dimitrije Jezdić se borio i sa rivalima i teškom stazom i na kraju je trku završio kao sedmi u državi što je uspeh vredan pažnje.

“Ovakav rezultat je jedan od najboljih u zemlji, mladi takmičari Sputnjika pored medalja su i u svojim školama i u privatnom životu primer dobre i uspešne dece i svi oni, po rečima Hadži Zorana Jelića zaslužuju bolji tretmana od onog koji im je sportska komisija Valjeva “dodelila i darovala” poslednje tri godine u raspodeli budžetskih sredstava. Jer biti među najboljim valjevskim kolektivima u 2023 godini a predložiti manje sredstava za ovu nego prethodne godina, to po rečima Hadži Zorana Jelića samo može neiskren i nehuman čovek koji katastrofalno glumi uspešnog sportskog radnika a kojeg svi prepoznaju u oličenju predsednika sportske komisije Lazić Miodraga koji zna da za svoj streljački klub na teret građana Valjeva godinama uzima milione, a za ovako uspešne bicikliste BK SPUTNJIK – predlaže i nalaže samo mrvice!

BK SPUTNJIK će se kao klub i po ovom pitanju, kao i po pitanju “pokušaja preslišavanja” i “pokušaja uskraćivanja informacija od javnog značaja” od gore navedenog g. Lazića – uskoro detaljnije obratiti javnosti u narednim danima jer dosta je više ovakve vrste finansijskog nasilja nad najboljima!”, navodi se u saopštenju BK Sputnjik.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *