Press "Enter" to skip to content

Saobraćaj na barskoj pruzi još nije normalizovan

Saopbraćaj na barskoj pruzi još uvek nije normalizovan nakon ekcesa koji se dogodio prošle naći na delu pruge izmedju Kalenića i Požege, kada je došlo do iskliznuća tri cisterne sa gasom, potrdjeno je na Železnici Srbije. Putnici sa železnice, na deonici od Kosjerića do Požege, prevoze se autobusima u oba smera, a to usporava i remeti ustaljeni vozni red. Zbog toga Železnica putnicima savetuju da ne kreću na put dok se na sajtu Srbija voza ne informišu o novonastalom redu saobraćaja.

Ugradu.info Valjevo Pruga
Foto: Ugradu.info

Povodom ovog ekcesa na barskoj pruzi saopštenjem za javnost ranije se oglasilo preduzeće Srbija kargo u kome je rečeno da je do udesa došlo nešto posle jedan čas iza ponoći ali da nema opasnosti po stanovništvo.

„Nije bilo prevrtanja cisterni i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Na licu mesta su vatrogasne službe i pripadnici MUP-a koji obezbeđuju mesto akcidenta do dolaska stručnih službi Naftne industrije Srbije u čijem su vlasništvu cisterne a koje će obaviti pregled ventila“, kaže se u saopštenju.

Kompozicija je saobraćala iz Pančeva za Čačak i sastojala se od osam vagona cisterni od kojih su iskliznule poslednje tri.

„Zajednička železnička komisija Infrastrukture železnica Srbije i Srbija Kargo takođe se nalazi sa mestu vanrednog događaja i čeka dozvolu pristupa, kako bi se obavio uviđaj i utvrdio uzrok akcidenta“, navedeno je u saopštenju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *