Press "Enter" to skip to content

S muzikom na Ti…

Valjevska muzička škola i ove godine, tradicionalno u junu mesecu, otvara vrata za nove prvake koji će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2022/2023. godini.

muzicka-skola-upis-3

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 119 učenika u prvi razred osnovne muzičke škole i to:

88 učenika – Matična škola Valjevo

16 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

15 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi, mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji, a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred osnovne muzičke škole, a u školskoj 2022/2023. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

„ MŠ „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ , a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali, i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu, a nadamo se, od septembra meseca nakon verifikacije MPNTR i u novom izdvojenom odeljenju u Osečini’’ izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. MŠ „Živorad Grbić“ će tokom maja realizovati promotivnu kampanju sa simboličnim nazivom „S muzikom na Ti…“ na facebook i instagram stranici škole, You Tube kanalu škole ali i kroz mini promotivne filmove u produkciji Televizije Marš.

Nakon dve godine pauze, otvorićemo i koncertnu salu škole i svojom muzikom ozvučiti i javni prostor Grada u saradnji sa valjevskim osnovnim školama. Maj je mesec u kojem valjevska muzička škola obeležava svoj rođendan i samim tim idealno vreme za promociju svega onog što smo postali za 68 godina uspešnog trajanja. Svi naši majski koncerti imaće i promotivni karakter, tj. zainteresovana publika će pored muzike naših učenika imati priliku da se kroz promo materijal i živu reč naših nastavnika upozna sa muzičkom školom, i sa Muzikom ostvari komunikaciju na Ti. tvrdi direktorka škole. ’’

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 23. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs), na kome mogu pronaći i kompletne informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu . Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu, u periodu od 6. do 13. juna.

muzicka-skola-upis-2

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje, pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru. Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: [email protected]

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *