Press "Enter" to skip to content

Rotari klub Valjevo proslavio 27 godina postojanja

Poslednji dani novembra meseca svake godine u Valjevu su posvećeni sumiranju postignuća u oblasti humanosti i filantropije, jer tada Rotari klub Valjevo obeležava godišnjicu svog osnivanja koja je bila, 23. novembra 1996. godine.

Rotari Valjevo 1

I ove godine na lepoj svečanosti za svoje aktivne i nekadašnje članove upriličena proslava kojoj je kao poseban gost prisustvovao aktuelni guverner Rotari Distrikta Srbija i Crne Gora Aleksandar Radojičić. Ova proslava koja je okupila preko pedeset gostiju, članova i prijatelja Rotari kluba Valjevo, bila je ujedno i prilika za zajednički sastanak sa Rotari klubovima iz Loznice, Sremske Mitrovice, Šapca i Rotari E-kluba Srbije.

Na samom početku predsednik kluba iz Valjeva Miodrag Maksimović podsetio je da je ovaj klub osnovan kao peti Rotari klub u Srbiji, a da danas postoji 71 klubova u našoj zemlji. Zatim je sumorao aktivnosti u lokalnoj zajednici i podsetio na to da se svake godine nagrađuju najbolji đaci valjevskih srednjih škola, najbolji mladi sportisti Grada Valjeva, realizuju se akcije pošumljavanje na lokacijama u gradu uz dogovor sa gradskom upravom, organizuje se godišnja akcija čišćenja na Divčibarama. Na međunarodnom planu Rotari klub Valjevo sarađuje sa Rotari klubom u Velenju (Slovenija) i Rotari klubom Klermon Feran, (Francuska), dok se planira saradnja sa klubom iz Velesa (Makedonija). U okviru objektivnih mogućnosti, sa klub doprinosi projektima Međunarodne Rotari Fondacije.

Rotary Valjevo 4

Guverner Aleksandar Radojičić je u svom obraćanju okupljenima čestitao Rotari klubu Valjevo na istrajnosti svih ovih godina, dobrim projektima, i odličnom primeru svima ostalima. Najavio je dolazak predsednika Rotari Internacionale Gordona Mekinelija u februaru u našu zemlju, i naglasio da je to posebna počast za našu državu i naš Distrikt. Predstavio je nekoliko važnih dokumenata sklopljenih u okviru međunarodne saradnje sa distriktima Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Egipta i Južnoafričke republike. Guverner Radojičić je obraćanje zaključio time da je Rotari dobra platforma za promociju mira, saradnje i prijateljstava.

Rotary Valjevo 2

Ovoj lepoj svečanosti prisustvovali su i prijatelji Rotari kluba, uvaženi poslovni ljudi iz Valjeva i drugih mesta Zapadne Srbije i Srema, nekadašnji guverneri Distrikta Srbija i Crna Gora Vigor Majić i Nikola Božić, kao i asistent guvernera Nenad Milašinović.

Po tradiciji, i ovaj događaj je bio humanitarnog karaktera, pa su sredstva prikupljena ove večeri preusmerena na jedan od projekata podrške mladim ljudima.

Rotari služba za odnose sa javnošću

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *