Press "Enter" to skip to content

RK “Mladost” na državnom prvenstvu za pionire i juniore

U subotu 10.juna održano je državno prvenstvo u rvanju slobodnim stilom za uzrast starijih pionira/pionirki i juniora/juniorki.

IMG-bd8d0a7497350cdd88dbb4ef44d221c2-V

Rvački klub “Mladost” nastupao je u uzrastu U15 sa 6 takmičara dok je uzrastu U20 nastupao sa 3 borca.

U konkurenciji U15 dečaci su izborili dva finala i dve borbe za bronzu. Jelić Vuk i Stanojević Ognjen okitili su se srebrima dok su Mitrović Veljko i Bunardzić Stefan zauzeli treća mesta što je u konkurenciji 22 kluba bilo dovoljno za visoko 4. mesto.

Za razliku od muške ekipe, devojke u uzrastu U15 osvajanjem jednog zlata Anastasije Simanić i bronze Jane Vučićević zauzimaju ekipno treće mesto medju 12 klubova što je istorijski uspeh i prvi ekipni plasman u ženskom rvanju.

U uzrastu juniora rezultatska senzacija bio je Mirović Lazar koji je ušao u finale iako je uzrastom kadet, na žalost poražen je od sada već iskusnog Žoltsna Žonaija iz ekipe domaćina Sente. Bojan Andrić imao je jako težak žreb i u prvom meču susreo se sa starim rivalom Rajić Miljanom iz somborskog Sokola, na žalost i pored početnog vodjstva poražen je u prvom meču i mogao je samo da “dobaci” do bronze. Nakon toga, u repasažu dve pobede i usledio je jako uzbudljiv meč za bronzu protiv Stefana Todosijevića i pored sudijske nepravde proradio je valjevski inat i došao je do prve državne medalje posle povrede. Pavlović Luka na startu turnira u grupnoj fazi imao je dva protivnika iz beogradskog Partizana, slavili su beogradjani ali nakon dve runde mečeva u kojima su nijanse odlučivale tako da nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu.

Našem čuvenom treneru Slobodanu Čitakoviću Čiletu, koji u osmoj deceniji života prenosi svoje rvačko znanje naročito u slobodnom stilu, što bi se reklo “smeje se brk” nakon ovih medalja što je znak da su momci i devojke uzeli šta je njihovo.

Narednog vikenda očekuje nas dva dana borbe, seniorsko i kadetsko prvenstvo u slobodnom stilu u Kanjiži.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *