Press "Enter" to skip to content

Rio Tinto prezentuje Projekat Jadar u Valjevu!

Kompanija Rio Tinto organizuje prezentaciju Projekta Jadar u konferencijskoj sali Omni centra u Valjevu, u četvrtak, 28. marta, 2024. godine, od 18 časova. Prezentacija je prvobitno bila zakazana za prošli četvrtak, ali je navodno, zbog Dana grada Valjeva i propratnog programa tokom cele prošle sedmice, odložena za sutra.

Projekat-Jadar-Litijum-1
Iz informativne brošure Rio Tinta o Projektu Jadar / Izvor: https://riotintoserbia.com/projekat-jadar/

Zvaničnog poziva za prezentaciju još uvek nema! Valjevski mediji nisu dobili nikakavo zvanično obaveštenje o događaju od Rio Tinta i od učesnika prezentacije!

U nekim privatnim porukama koje su od strane zaposlenih u Rio Tintu slate u vidu obaveštenja/poziva na događaj, a u koje su Valjevska posla imala uvid, između ostalog navodi se da se želi osigurati prisustvo “svih zainteresovanih građana” i da je prezentacija namenjena “lokalnoj zajednici”. Nejasno je ko su “svi zainteresovani građani” i ko u ovom slučaju spada pod termin “lokalna zajednica”, jer javnost uopšte gledano, kao ni stručna javnost, nisu obavešteni o prezentaciji, a zna se da je ovdašnja valjevska javnost i te kako zainteresovana za temu litijuma.

Valjevska posla su tragajući za ovom informacijom kontaktirali određene zaposlene u Rio Tintu. Kako nam je rečeno, kompanija ne želi da se medijski eksponira i da događaj bude medijski praćen! Takođe nam je rečeno da možemo slobodno da dođemo na prezentaciju, ali kao građani!

Pokušali smo u telefenskom razgovoru da postavimo par pitanja: zašto se prezentacija tog projekta organizuje baš u Valjevu i ko su “svi zainteresovani građani” i kako su poz(i)vani na prezentaciju? Nažalost, odgovore nismo dobili, ali nam je rečeno da će nas media tim Rio Tinta kontaktirati i dati odgovore na naša pitanja. Takođe smo poslali i dopis sa dodatnim pitanjima na zvaničnu e-mail adresu Rio Tinta. Do objavljivanja ovog teksta (18h) nismo dobili odgovore!

Čim budemo imali nove informacije vezano za sutrašnju prezentaciju Projekta Jadar u Valjevu, obavestićemo javnost.

M.P.M.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *