Press "Enter" to skip to content

RATKOVICA PONOVO NA KLUPI METALCA

Branislav Ratkovica će biti prvi trener Metalca u sezoni 2023-24, potvrdio je predsednik valjevskog kluba Vladan Janković. Posle dosta dilema, bar je tako izgledalo, da će možda novi šef stručnog štaba Metalca biti neko iz valjevskog trenerskog esnafa, na kraju je ponovo postignut dogovor sa Ratkovicom kome će ovo biti treća sezona u Valjevu. Ratkovica je kao mlad trener, posle kaljenja u OKK Beogradu preuzeo Metalac u leto 2021. godine i nakon naporne i veoma teške sezone uspeo da sa valjevskim prvoligašem obezbedi opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.

RATKOVICA6

Prošle sezone je Metalac veoma dobro pazario na košarkaškom tržištu i sa odličnim timom u kome su perjanice bili Mening, Dafi, Luković i Durmo sjajno odigrao prvi deo prvenstva okončavši ga prvom mestu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. I kad su svi očekivali da u nastavku Valjevci potvrde odličan plasman i ispunjenje cilja koji je bio ulazak u ABA2 ligu, došlo je do velikog pada. Mening je neočekivano prodat u FMP Železnik, Dafi je ne dugo posle njega otišao u Letoniju i Metalac je završio kao četvrti. Tada su isplivali svi problemi vezani za nespremnost tima i pad motivacije zbog kašnjenja plata. Ratkovica je posle poraza od Novog Pazara u Valjevu u 27. kolu podneo neopozivu ostavku a na njegovo mesto je seo neiskusni Saša Milićević sa kojim je Metalac završio na poslednjem mestu Super lige Grupe “B” bez ijedne pobede. Sezona koja je klub, ljude koji ga vode i grad koštala oko 400.000 evra, na kraju nije donela očekivan rezultat mada su u klubu tvrdili da četvrto mesto na kraju prvenstva nije bio neuspeh.

Ratkovica

Novi predsednik kluba Vladan Janković je po dolasku izjavio da je njegov cilj ABA1 i učešće u Evrokupu naglašavajući da je Valjevu od strane predsednika države obećana izgradnja nove hale sportova koja bi trebalo da reši problem nedostatka termina za rad i razvoj mlađih kategorija u klubu. Pokušaj Jankovića da na klupu Metalca dovede nekog od valjevskih trenera od kojih je navodno glavni kandidat bio Mihailo Poček, na kraju nije urodio plodom. Metalac će u novu sezonu ući sa potpuno renoviranim timom, iz Zlatibora su došli Protić, Đuran i Čabrilo, navodno je postignut dogovor sa četvoricom Amerikanaca koji još nisu potpisali a sada treba videti šta će o tome reći novi (stari) trener pa će nedelje ispred nas sigurno doneti nove informacije u vezi definitivnog sklapanja sastava za novu sezonu.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *