Press "Enter" to skip to content

Raspisani Javni pozivi za mioničke poljoprivrednike

Mionički poljoprivrednici moći će da ostvare podsticaje od 60, 70, 90 pa čak i 100 odsto za investicije u sektorima mleka, mesa, useva i sektora organske proizvodnje. Opštinsko veće opštine Mionica raspisalo je dva Javna poziva za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu gazdinstava i investicije u organsku proizvodnju. Ukupna sredstva koja je lokalna samouprava opredelila iznose 8 miliona dinara, od toga 7,5 miliona za podsticaje u fizičku imovinu, a 500 hiljada dinara za podsticaje u organsku proizvodnju.

-Verujem da će ovih 8 miliona dinara pomoći našim poljoprivrednicima da se razvijaju u pravom smeru. Mi kroz razne projekte nastojimo da omogućimo najbolje uslove za razvoj sela. Asfaltirali smo puteve, a realizujemo i dva velika projekta iz oblasti vodosnabdevanja, Ključka vrela i rekonstrukciju izvorišta Orlovac kojim ćemo rešiti velike probleme naših meštana u polovini opštine. Takođe, u planu je nastavak rekonstrukcije putnih pravaca – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje podsticaja za ova dva Javna poziva je do 30.10.2023. godine. Zahtevi se mogu podneti na pisarnici Opštinske uprave Mionica ili putem pošte.

Detaljnije informacije o javnim pozivima koje je raspisalo Opštinsko veće opštine Mionica dostupne su na sajtu https://www.mionica.rs/news/javni-pozivi-konkursi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *