Press "Enter" to skip to content

RAJKO STOJANOVIĆ PONOVO PREUZIMA OK VALJEVO

Odbojkašice Valjeva će u narednoj sezoni sa klupe ponovo voditi Rajko Stojanović koji se prošle malo odmorio od trenerskog posla. Novina je da će mu prvi asistent biti doskorašnji trener VA-014 Đorđe Petrović koji će pored toga raditi sa mlađima kategorijama jedinog ženskog odbojkaškog prvoligaša iz Valjeva. Stojanović će zameniti Branislava Rupnjaka koji je prošle sezone završio veliki posao obezbedivši opstanak Valjevu u izuzetno izjednačenoj Prvoj ligi Srbije. Što se tiče igračkog kadra, Valjevo će sačuvati kostur ekipe. Novakovićeva neće igrati jer čeka bebu, Bojana Čelić i Zarićeva najverovatnije ostaju ali je jedina nepoznanica da li će talentovana Tea Simić i iduće sezone biti u sastavu.

SRB-RAD5
Trener Srbijanke Mile Rakić na tajm-autu daje savete svojim igračicama tokom jedne od utakmica prošle sezone u Valjevu

Petrović je posle 13 godina rada u VA-014 odlučio da promeni sredinu a ko će sesti na klupu povratnika u mušku Prvu ligu Srbije još se ne zna. VA-014 traži sponzora za narednu sezonu za koju mu treba oko 5-6 miliona dinara da bi obezbedio opstanak. Dotacija grada za dosadašnjeg drugoligaša bila je 2.5 miliona dinara. Veruje se da će sada ta suma biti veća ali je pitanje da li će biti dovoljna za opstanak. Situacija nije sjajna jer, kako se saznaje, ako čelnici ne budu mogli da obezbede odgovarajući budžet, teško da će VA-014 moći da se ponovo takmiči u Prvoj ligi.

RADOST
Odbojkašice Valjeva, Simić, Vujačić, Zarić, Ristivojević i Novaković proslavljaju osvojen poen na jednoj od utakmice prošle sezone u Valjevu

Što se tiče planova OK Srbijanka, trener Mile Rakić je izjavio da su ambicije kluba posle ispadanja u Drugu ligu, ekspresni povratak u Prvu ligu. Igrački kadar iz protekle sezone ostaje isti s tim, kako kaže Rakić, što se vratila bloker Tamara Blagojević koja je proteklu sezonu provela u Valjevu. Pored toga, Srbijanka je u potrazi za trenerom prvenstveno za rad sa mlađim kategorijama.

SARADNICI
Rajko Stojanović i Đorđe Petrović prilikom proslave osvajanja prvog mesta VA-014 u Drugoj ligi Centar

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *